joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria scoate din buget aproape 30 milioane lei pentru plata subvențiilor CET pe februarie și martie

  de Raluca Medeleanu | 26 ianuarie 2022, 6:25 PM | Administraţie | Topic special

  1

  Scumpirile la facturile de gaz se resimt în toată țara, iar bugetul municipiului Arad nu este o excepție. Primăria urmează să scoată din bugetul local în această săptămână încă 14,4 milioane de lei pentru acordarea subvenției pe care o oferă populației, ca acoperire între diferența de preț și tarif la energia termică.

  Măsura vine imediat după încă o alocare considerabilă, pe care consilierii au votat-o în ședința CLM de săptămâna trecută, din 18 ianuarie, când au fost acordate aproximativ 14,8 milioane de lei. Dacă atunci banii respectivi au reușit să acopere subvențiile acordate pentru luna februarie, acum, după votul din ședința de joi, 27 ianuarie, cele 14,4 milioane suplimentare ar urma să acopere subvențiile aferente lunii martie. Vorbim așadar de un total de aproape 30 milioane de lei, pentru două luni considerate cu temperaturi „de iarnă”, prețul gazului fiind de până la 7 ori mai mare față de cel de anul trecut la Arad.

  Aceste alocări sunt necesare tocmai acum, în ianuarie, din cauza că furnizorul solicită CET Hidrocarburi plata în avans a consumului de gaz, după cum explica și primarul Călin Bibarț într-o conferință de presă de la începutul acestui an. Mai mult, acesta și-a exprimat de mai multe ori opinia că suportarea acestor cheltuieli strict din bugetul local produce o sufocare asupra capacității de realizare a unor investiții noi în oraș și că este imperativ ca Guvernul să se implice în continuare în susținerea financiară pentru aceste plăți. Momentan, de la Guvern au fost alocate municipiului Arad 11,6 milioane de lei pentru astfel de plăți (bani alocați în toamnă), dar primarul a afirmat la începutul lui ianuarie că ar fi nevoie de un sprijin de 100 milioane de lei pentru întregul sezon rece.

   

  • Citește și: Bibarț estimează că Aradul ar avea nevoie de 100 milioane de lei pentru a trece cu bine sezonul rece la încălzire 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.