Primăria ia un teren al CET, ca să mai scadă din datoriile pe care le are compania față de municipalitate

  de Raluca Medeleanu | 16 octombrie 2020, 12:13 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  3

  Consilierii locali municipali și-au dat acordul ca Primăria să preia în proprietate un teren care aparține la ora actuală de CET SA, pentru a „recupera” astfel din datoriile pe care le are compania la ora actuală față de municipalitate.

  Vorbim despre CET-ul „mare”, din afara orașului, nu de CET Hidrocarburi. Despre prima companie scriam în urmă cu doi ani că își anunța insolvența, iar atunci avea mari datorii, de 108 milioane lei, către CFR, doi furnizori de gaz și municipalitate. Potrivit raportului de specialitate întocmit de Direcția Venituri din cadrul Primăriei Arad, datoriile față de Municipiul Arad se ridicau în 2018 la aproximativ 1,2 milioane lei. Acestea s-au mărit între timp, acum ajungând la circa 3,2 milioane lei, fiind în continuă creștere. Astfel, consilierii au aprobat astăzi un proiect de hotărâre prin care unul dintre terenurile aflate în posesia CET SA trece în posesia Municipiului, ca o soluție de compromis pentru a recupera „oarecum” măcar ceva din aceste datorii.

  „Noi e posibil să nu recuperăm niciodată datoriile, dar așa măcar recuperăm terenul”, a spus directorul executiv al Direcției Venituri, Pavel Neamțiu, în cadrul ședinței comisiilor de specialitate.

  Valoarea de piață a terenului (de cca. 689.612 metri pătrați) este estimată la 500.000 euro (aprox. 2,4 milioane lei), iar valoarea de lichidare a terenului fiind 375.000 euro (în jur de 1,8 milioane lei), suma cea din urmă fiind și cea care se ia în calcul pentru „tranzacția” aceasta de la CET către municipalitate. Astfel, teoretic, Primăria își recuperează puțin mai mult din jumătatea valorii datoriilor pe care le are CET SA acum.

  „CET-ul mare are datorii nu doar la alții, ci și la Primăria Arad și am considerat că e un lucru mai mult decât util de a intra în proprietatea municipiului cu suprafața de teren de acolo pentru că va prinde bine în dezvoltarea unor proiecte ale orașului: fie să facem spații verzi acolo, fie să dezvoltăm un parc cu panouri fotovoltaice, fiindcă este un teren care nu se pretează pentru altfel de activități, fiind teren neproductiv (n.red. a fost depozit de zgură și cenușă)”, ne-a declarat primarul Călin Bibarț, după ședința de Consiliu Local.

  Citește și:

  CET intră în insolvență, în urma datoriilor de 108 milioane lei. Se întocmește un plan de reorganizare

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si aceste 69 ha, din pura intamplare se invecineaza cu alte zeci de hectare ale baronilor imobiliari. Primaria le “preia” la sub 1€/mp, pentru “binele” aradenilor se vor vinde cu 100% profit acestora care le vor vinde in proiecte imobiliare cu 50€/mp. Avantaj eiURA. In numele si pentru binele Aradenilor.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.