Primăria vrea să cumpere dronă de 12,6 mii lei pentru Poliția Locală





Primăria Municipiului Arad vrea să cumpere o dronă performantă pentru Direcția Generală de Poliția Locală Arad și așteaptă în această perioadă oferte pe platforma SEAP. Suma maximă pe care o pune la dispoziție municipalitatea este de 12.605,04 lei (cca. 2500 euro), banii fiind alocați din bugetul local.
Ofertanții au la dispoziție să depună ofertele până la data de 9 octombrie, după care firma câștigătoare va fi selectată pe principiul „prețul cel mai mic”.
Potrivit caietului de sarcini care însoțește anunțul publicat de Primărie, se are în vedere cumpărarea unei drone cu decolare și aterizare verticală, pentru monitorizare urbană prin metode de fotografiere și filmare.
„Scopul achiziției acestui produs: obținerea de fotografii și filmări digitale necesare evidențierii actelor contravenționale sau infracționale săvârșite pe raza municipiului Arad, care țin de competența Direcției Generale Poliția Locală”, pentru situațiile în care din cauza circulației, disciplinei în construcții etc. deplasările pe teren și verificarea aspectelor semnalate de cetățeni sunt dificile pentru polițiștii locali.
Trebuie să specificăm că este a treia încercare deja de a achiziționa o dronă pentru Poliția Locală, prima fiind toamna trecută, iar a doua în această primăvară, acele demersuri fiind însă fără succes.
Caracteristicile tehnice minime solicitate pentru dronă
Potrivit anunțului, drona trebuie să efectueze decolarea și aterizarea verticală, să aibă înălțimea minimă de 50 mm și maxim de 100 mm, lățimea de minim 200 mm și maxim de 300 mm, lungimea minimă de 300 mm și 400 mm, iar greutatea cu baterie și aripioare minimă de 500 grame și maxim de 1500 grame.
Viteza de deplasare minimă trebuie să fie 50 km/h, altitudinea maximă de decolare (peste nivelul mării) minim 5000 m, distanța de operare de minim 7 km și autonomia de zbor de minim 30 minute.
Trebuie să poată funcționa la temperaturi între -10 și +40 grade C și reziliența la vânt minim 25 km/h. Se solicită o memorie internă de minim 7 GB, frecvența minimă de transmisie minim 2,4 GHz.
Drona trebuie să aibă pe lângă bateria sa și încă 2 baterii de rezervă.
Aparatul foto trebuie să aibă o rezoluție minimă de 20 MP, înregistrarea video minim 4K, 2,7K și Full HD.
Garanția solicitată este de minim 24 luni.
Prețuri variate pe piață
(exemple de oferte disponibile la ora actuală, de la diferite firme)
La o căutare printre ofertele existente la ora actuală pe site-urile de specialitate disponibile online, observăm că o dronă profesioanlă care să filmeze în 4K variază la preț, în funcție de restul specificațiilor (distanța de operare, înălțimea de zbor etc.) ofertele disponibile sunt la sume de 5000 lei, 8000 lei, 10.000 lei, ajungând până inclusiv la 23.000 lei, 26.000 lei sau chiar 28.000 lei.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)