duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Soldați americani uciși după un atac asupra unei baze militare din Iordania

  de - | 28 ianuarie 2024, 8:07 PM | Internaţional

  1

  Cel puţin trei militari americani au fost ucişi, iar alţi 25 răniţi într-un atac cu dronă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un mic avanpost american în Iordania, declară oficiali americani CNN.

  Este pentru prima dată când trupe americane au fost ucise de focuri inamice în Orientul Mijlociu de la începutul războiului din Gaza.

  Uciderea a trei americani la Turnul 22 din Iordania, în apropiere de granița cu Siria, reprezintă o escaladare semnificativă a unei situații deja precare în Orientul Mijlociu. Oficialii au declarat că drona a fost lansată de militanți susținuți de Iran și pare să provină din Siria.

  Până vineri, au avut loc peste 158 de atacuri asupra forțelor americane și ale coaliției în Irak și Siria, deși oficialii au calificat drept nereușite tirurile constante de drone și rachete, deoarece, în mod frecvent, nu au provocat răni grave sau daune infrastructurii.

  Nu este clar de ce apărarea aeriană nu a reușit să intercepteze drona, care pare să fie primul atac cunoscut asupra Turnului 22 de când au început atacurile asupra forțelor SUA și ale coaliției, la 17 octombrie. Forțele americane de la avanpost se află acolo ca parte a unei misiuni de consiliere și asistență cu Iordania.

  Oficialii americani au declarat în repetate rânduri că nu doresc ca tensiunile din ce în ce mai mari din Orientul Mijlociu să se extindă într-un război regional.

  SUA au întreprins mai multe acțiuni de represalii împotriva grupărilor susținute de Iran în Irak și Siria, una dintre ele chiar săptămâna trecută, când SUA au lovit trei instalații din Irak folosite de Kataib Hezbollah și de alte grupări afiliate Iranului.

  sursa: Știri pe surse

  Citește și:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.