duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  DragonFire distruge dronele cu viteza luminii. Marea Britanie a testat laserul în Insulele Hebride

  de Special Arad | 21 ianuarie 2024, 2:15 PM | Internaţional

  0

  Prima armă cu laser a Marii Britanii, denumită DragonFire, a fost testată cu succes reuşind să doboare cu viteza luminii drone în mişcare, a anunţat ministrul britanic al apărării, Grant Shapps, informează AFP, preluată de news.ro.

  „Cercetătorii militari britanici au doborât pentru prima dată drone folosind laserul, pentru a străpunge cu viteza luminii ţintele care se apropiau”, a scris pe X Grant Shapps. Testul a avut loc pe Insulele Hebride, din vestul Scoţiei. DragonFire are o asemenea precizie, încât poate lovi o monedă de o liră (450 de grame) de la o distanţă de un kilometru, a precizat Ministerul britanic al Apărării într-un comunicat.

  Cu toate acestea, raza sa maximă de acţiune este clasificată ca secret de apărare.
  „Putând să fie montată pe viitoarele nave de război, aceasta va fi o armă vitală a Marii Britanii pe măsură ce ameninţarea războiului cu drone creşte. DragonFire este doar una dintre capacităţile potenţial revoluţionare în care investim pentru a obţine un avantaj în faţa inamicilor noştri”, a declarat ministrul Grant Shapps pe X. În plus, arma este şi foarte ieftină.

  Utilizarea tot mai frecventă a dronelor de către numeroase grupări teroriste înarmate reprezintă un motiv de îngrijorare pentru militari. Arma cu laser ar putea fi, prin urmare, o soluţie rentabilă. Dezvoltarea DragonFire a necesitat o investiţie de 100 de milioane de lire sterline, dar costul său unitar este foarte scăzut.

  Pornirea DragonFire timp de 10 secunde este echivalentă cu costul de utilizare a unui radiator obişnuit timp de doar o oră, a subliniat Ministerul britanic al Apărării, în timp ce costul de lansare a unei rachete poate ajunge la 200.000 de dolari. Noua armă va fi operaţională din 2029 şi va putea echipa doar cele mai recente fregate.

  Citește și: Predicțiile Special Arad pentru nominalizările Oscar 2024: „Barbenheimer”, Scorsese și alte cele

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.