duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Frontiera Vărșand: Migranți depistați cu ajutorul unei drone

  de Ioana Costaș | 19 februarie 2024, 11:34 AM | Știri Arad

  0

  (foto: Poliția de Frontieră)

  Cinci cetățeni din Pakistan și Sri Lanka au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand cu ajutorul unei drone, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Migranții – care se deplasau pe jos – au fost observați la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, cu ajutorul dronei.

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, cu ajutorul unei drone, un grup format din cinci persoane care se deplasau pe jos. S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și Sri Lanka, intrați legal în țara noastră”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  De asemenea, și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu, împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, au depistat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, într-un autoturism înmatriculat în Serbia și condus de un român, cinci cetăţeni străini. În acest caz poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, Etiopia și Bangladesh.

  Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

  Citește și: Optsprezece cetăţeni străini, prinși la vama Nădlac în tentativă de trecere ilegală a frontierei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.