miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria Arad intenționează să cumpere cu bani europeni mobilier și echipamente digitale pentru școli și grădinițe

  de Raluca Medeleanu | 14 martie 2023, 2:28 PM | Administraţie | Educaţie

  0

  Primăria dorește să obțină finanțare prin PNRR pentru a cumpăra mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru mai multe unități de învățământ din municipiu. Valoarea totală a investițiilor se ridică la 47,9 milioane lei.

  În acest sens, după ce consilierii locali vor aproba proiectul de hotărâre în ședința CLM de joi, Primăria va depune cererea de finanțare la minister, termenul limită fiind în 19 martie.

  Cererea de finanțare este pentru 38 de unități de învățământ preuniversitar (10 grădinițe, 27 școli/licee și o școală postliceală) aflate în administrarea Municipiului Arad. Vorbim de un total de 26 laboratoare de informatică pentru școli, 5 laboratoare de informatică pentru preșcolari, echipamente digitale pentru 795 săli de clasă, mobilier și materiale didactice pentru 547 săli de clasă, mobilier pentru 17 laboratoare de știință, echipamente digitale pentru 16 laboratoare de știință, diferite dotări pentru 74 cabinete școlare (inclusiv cele de psihologie) și săli de sport și pentru ateliere de practică.

  Unitățile școlare pentru care se emite cererea de finanțare au fost selectate pe baza analizei de nevoi întocmite conform Ghidului solicitantului și avizate de Inspectoratul Școlar Județean Arad, se arată în proiectul de hotărâre.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.