luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Scapă de WC-ul din fundul curții! Două grădinițe din Hășmaș și Șofronea primesc bani pentru grupuri sanitare moderne

  de Dan Lazăr | 13 iunie 2020, 7:51 AM | Hăşmaş | Recomandările editorilor | Şofronea | Știri Arad

  0

  UPDATE. Cristian Sandu, viceprimarul comunei Sofronea, ne-a informat că grădinița din localitatea Sânpaul nu mai are de multă vreme toalete utilizate în curte. „Anul trecut am refăcut în totalitate toaletele, în incinta grădiniței. Totul este nou”, ne-a declarat viceprimarul.

  Pentru 375 de școli și grădinițe cu peste 48 de mii de copii și elevi, care acum nu au grupuri sanitare salubre sau au toalete în curte, fără apă curentă și canalizare, vor fi alocate peste 31,2 milioane de lei pentru construcția unor toalete noi, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Educației, conform Edupedu.ro.

  Aceste unități de învățământ sunt împărțite în două loturi. Din lotul I, cu un buget de 17 milioane de lei, fac parte 272 de școli sau grădinițe care au mai primit bani și anul trecut tot pentru problema toaletelor, tot prin Hotărâre de Guvern (HG), dar care nu au realizat lucrările sau le-au făcut necorespunzător. Două grădinițe din județul Arad sunt pe listă: Grădinița cu Program Normal din satul Botfei (comuna Hășmaș) și Grădinița cu Program Normal din satul Sânpaul (comuna Șofronea), cu 53.000 de lei, respectiv 28.000 de lei. Acestea primesc 17 milioane de lei

  Lotul II cuprinde 103 școli nou incluse în proiect, care au fost identificate de autorități anul acesta că nu au toalete sau acestea sunt nefolosibile. Acestea primesc 14,2 milioane de lei. Aradul nu apare cu nicio unitate de învățământ în acest lot.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.