Primăria Arad, despre stadiul lucrărilor de Regenerare Urbană din oraș

  de Special Arad | 13 martie 2019, 8:17 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  Comunicat. În valoare de 50 milioane de euro, proiectul de Regenerare urbană a spațiilor dintre blocuri este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale municipalității arădene. Şantierele au fost redeschise în urmă cu câteva săptămâni, iar vremea bună favorizează desfăşurarea în cele mai bune condiţii a lucrărilor propuse.

  În cartierul Alfa, parcările la sol sunt în faze diferite de execuţie. Astfel în cvartalele 1, 2, 3, 4 şi 11 se lucrează la sistemul de canalizare pluvială şi se toarnă fundaţia de balast. Parcarea din cvartalul 14 are nevoie de fundaţia de balast. Se toarnă asfalt şi se amenajează trotuare la parcările din cvartalele 8 ş 9, în timp ce parcările din cvartalele 5, 7 şi 10 nu au nevoie decât de stratul de asfalt. În cvaratelele 12 și 13 se realizează săpătura generală. Structura metalică a Fast Park-ului 1 este finalizată, în plus se lucrează la sistemul de canalizare şi urmează umplerea cu balast.

  În Confecţii, majoritatea parcărilor la sol sunt în faza de turnare a stratului de asfalt şi  se amenajează trotuare. Excepţie fac cvartalele 4 şi 6 unde parcările au ajuns în etapa în care se realizează fundaţia de balast.

  Pe Calea Aurel Vlaicu, partea dreaptă, în cvartalele 1, 2 şi 3 se realizează sitemul de canalizare al parcărilor la sol, iar în cvartalele  4, 5, 9 şi 10 se toarnă asfalt şi se amenajează trotuarele.

  Pe Calea Aurel Vlaicu, partea stângă, lucrările de săpătură generală se realizează în cvartalele 1 şi 2.

  În cartierul Micălaca, zona 100, stratul de uzură se aplică la parcarea din cvartalul 4, sistemul de canalizare se realizează în cvartalele 10 şi 11, iar în cvartalele 12, 13 şi 14 se realizează fundaţia de balast şi trotuarele. Parcarea din cvartalul 16 este în faza turnare a asfaltului şi în paralel se amenajează trotuarele.

  În zona 300, a cartierului Micălaca, parcările la sol din cvartalele 3, 5, 9  au ajuns în etapa în care se realizează sistemul de canalizare şi se execută fundaţia de balast. În cvartalele 5 şi 10, se execută sistemul de canalizare al parcărilor la sol, se toarnă asfalt şi se amenajează trotuare în cvartalele 6 şi 8. Fast Park numărul 5 are structura metalică realizată în totalitate astfel că s-a trecut la executarea canalizării pluviale. Fundaţia Fast Park-ului 4 este finalizată în procent de 60%.

  Nu în ultimul rând, în cartierul Micălaca, zona 500, majoritatea parcărilor la sol sunt în etapa de realizare a fundaţiei de balast şi de amenajare a trotuarelor. În cvartalele 11 şi 12 se realizează numai fundaţia de balast, iar parcările la sol din cvartalele 14 şi 16 sunt în etapa în care se realizează săpătura generală. Asfaltul este turnat în procent de 50% în cazul parcării ce se amenajează în cvartalul 17. Fast Park-ul 3 din această zonă are jumătate din structura metalică montată şi se lucrează la sistemul de canalizare.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Că se lucrează la aceste șantiere, au remarcat mai ales locuitorii din zonele respective. Dar ce ar fi interesant de știut CUM SE EXECUTĂ LUCRĂRILE. Cu atâtea șantiere, cum sunt verificate calitatea lucrărilor? Cine răspunde de verificări? Cine supraveghează ca ele să respecte tehnologia de execuție aprobată?
   .
   Dar din păcate după experiența din anii trecuți cu proiectele de infrastructură inițiate și conduse de falcă, presupun că strategia este „Repede, Superficial și Acoperiți deficiențele”. Că la primul vânt mai puternic se vor spulbera ca nispul deșerturilor … „Încălzirea Globală îi de vină!”. 50 milioane vor dispărea și calitatea îndoielnică a lucrărilor o vom descoperii în câțiva ani, când asfăltările vor crăpa, canalizările se vor înfunda, construcțiile metalice vor ruginii, … etc, etc.
   Cu 50 de milioane de euro poți construii palate pardosite cu marmură, săli de sport ultra moderne, stadioane, cel puțin 10 azile de bătrâni moderne, … o centrală termică în cogenerare super-performantă pe biomasă și deșeuri menajere. Toate astea și altele, ar trebui puse în oglindă și comparate cu ce livrează mafiotul falcă de 50 milioane de euro.
   .
   Diaspora! Căutați pe unde vă aflați, lucrări cu valoare similară, pozați-le și trimiteți pozele redacției. Ar fi bine ca cititorii Special Arad să vadă ce primesc alții din lumea normală la cap, de 50 de milioane.

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Bravo tovarășe constructor Jita mai repede ai făcut tu facultatea aia pe repede înainte decât degenerarea urbana la cum merg lucrările făcute prost și pe sifonat bani
   ATI spart tot și ați lăsat asa sa nu mai aibe votaci unde sa își parcheze rablele
   Bravo ma minți luminate și proaste.
   Oare cine este acesta minte luminata și a făcut acest plan de doi bani io chiar as vrea sa îl cunosc sau mai bine nu ca nu merita sa vad pa un dobitoc pus în funcție de conducere ca de altfel și în fruntea primăriei chiar nu vreau sa ma simt atât de jignit.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.