marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Prima maşină electrică făcută la imprimanta 3D

  de Special Arad | 15 septembrie 2014, 7:27 PM | Auto

  0

  După jucării şi arme realizate cu imprimanta 3D, cercetătorii americani vin acum cu o nouă idee: maşina electrică 3D. A fost construită în doar două zile într-un laborator din Chicago şi atinge o viteză de 60 de kilometri pe oră. Constructorii ei spun că este viitorul industriei auto, dar preţul îi face pe mulţi să se gândească de două ori înainte de a o cumpăra, relatează Digi24.ro

  Cursa către viitorul industriei auto a început în Chicago. Sau cel puţin aşa susţin creatorii acestei maşini – se numeşte Strati, adică „straturi” în limba italiană şi este primul autovehicul electric realizat la o imprimantă 3D.

  „A fost unul dintre acele momente în care m-am simţit foarte frustrat că, în ciuda celor 100 de ani de istorie auto, nu am realizat maşini suficient de repede”, a spus Jay Rogers, unul dintre creatorii maşinii.

  Istoria acestei maşini s-a scris, practic, în doar două zile. Caroseria este realizată din fibră de carbon, iar după definitivarea acesteia, constructorii i-au adăugat motorul electric şi farurile.

  „Unele modele vor fi dotate cu motoare cu ardere internă, pe benzină sau motorină, iar altele – cu motoare electrice, aşa cum e acesta”, a spus Jay Rogers.

  „Speranţa mea e că vom realiza maşini de ultimă generaţie şi că, într-un final, acestea vor fi şi accesibile din punctul de vedere al preţului”, a spus Jay Rogers, unul dintre creatorii maşinii.

  Strati va avea un preţ iniţial cuprins între 18.000 şi 30.000 de dolari, lucru care, deocamdată, îi descurajează pe cei pasionaţi de tehnologia auto a viitorului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.