marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Kinema Ikon prezintă S.T.E.L.A. (Silver Tech Engineered Light Artifacts)

  de Tomck@t | 15 iulie 2015, 2:21 PM | Cultură

  0

  Vineri, 17 iulie, la ora 18:00, în sala Kinema Ikon din incinta Muzeului de Artă Arad (Str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4) se va vernisa o nouă expoziție marca Kinema Ikon, din cadrul serialului de expoziții aflat la sezonul 2, episodul 9. Artiștii care vor expune de data aceasta sunt Ioana Calen și Ana Cârlan [Modulab], iar expoziția poartă numele de S.T.E.L.A. (Silver Tech Engineered Light Artifacts).

  S.T.E.L.A. (Silver Tech Engineered Light Artifacts) este o instalație fizică 3D cu o proiecție 2D dinamică și interactivă, mapată pe segmentele de aluminiu ce formează structura fixă. Când se inchid luminile și S.T.E.L.A. prinde viață, segmentele ei de aluminiu împart spațiul în forme geometrice și dau naștere unui haos rigid.
  Componenta dinamică este dată de interacțiunea vizitatorilor cu proiecția, modelând ansamblul imagistic și audio prin intermediul unui leap motion (un dispozitiv senzor hardware de recunoaștere a mâinilor și a gesturilor).

  Mimând caracterul aparent aleatoriu al fenomenelor naturale, structura este formată din segmente de aluminiu tăiate la lungimi aleatorii. Nu există o structură fixă pentru S.T.E.L.A., fiecare montare a ei ține cont de dimensiunile și caracteristicile spațiului pe care îl ocupă. Componenta dinamică a instalației este influențată de către vizitatori cu ajutorul unui device de recunoaștere a gesturilor, miscându-și mâinile în fața instalației.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.