miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Prima conferință de presă a noii conduceri a Tribunalului Arad: „Avem toate coordonatele să creștem calitatea actului de justiție”

  de Alin Olteanu | 21 septembrie 2018, 12:41 PM | Știri Arad

  2

  Deși în imaginea de mai sus apar amândoi, și președintele Otto Șandor Szep și vicepreședintele Flavius Bradin, conferința de presă a fost susținută doar de ultimul dintre cei doi, asta deoarece primul, după ce a adresat un cuvânt de bun venit presei din partea noii conduceri (cu delegare) a Tribunalului Arad, s-a retras.
  Aveam să aflăm ulterior mai multe informații cu privire la activitatea (organizatorică) instituției, dar și unele precizări privind durata „interimatului” la conducerea Tribunalului Arad.

  În primul rând, domnul Bradin a anunțat că judecătorul Cosmin Branc  a fost ales să îndeplinească funcția de președinte al Biroului Electoral de Circumscripție Arad pentru referendumul din octombrie.

  Apoi, am aflat că la toate instanțele din județ au fost completate locuri vacante de judecători, deficitul de presonal reducându-se foarte mult, în sensul că acesta a devenit de doar un „judecător lipsă” la fiecare instanță din județ.

  În ceea ce privește noua mansardă a Tribunalului Arad, aceasta urmează să fie mobilată total în câteva săptămâni, ulterior urmând ca spațiile să fie ocupate.
  La capitolul „Informatic”, acolo unde Tribunalul Arad este un fel de „pilot” în România, de aici „plecând” multe din aplicațiile care se folosesc astăzi în instanțele din țară, Flavius Bradin ne-a precizat că s-a dezvoltat modulul de comunicare electronică a dosarelor. În acest sens, avocații și judecătorii sunt cei mai avantajați – și pe bună dreptate- deoarece aceștia vor putea avea acces la dosarele pe care lucrează, fără a mai fi nevoie să se logheze individual pentru fiecare dosar, ci accesându-și o singură dată contul.
  Nu în ultimul rând, vicepreședintele Tribunalului Arad a declarat că „Datele statistice arată că încărcătura de dosare pe fiecare judecător nu este sufocantă (cei de la Tribunal ne-au și pus la dispoziție mai multe date statistice, dar credem ca v-ar plictisi lecturarea acestora – nota red.), ci e în limitele normalității.”Ne vom canaliza eforturile pentru creșterea calității actului de justiție” – a conchis magistratul Flavius Bradin.
  La final, domnul Bradin a anunțat că intenționează, după ce a avut o discuție cu președintele, să candideze pentru a deveni vicepreședinte cu acte în regulă, adică prin concurs, al Tribunalului Arad, subliniind că este compatibil cu Otto Șandor Szep, cel care, mai mult ca sigur, va participa la concursul pentru funcția pe care acum o ocupă cu delegare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.