marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Prima clădire de birouri din lume construită cu imprimantă 3D

  de Special Arad | 2 iulie 2015, 1:51 PM | Business | Știință

  0

  Autoritățile din Dubai au anunțat că vor construi prima clădire de birouri din lume cu ajutorul unei imprimante 3D. Noua tehnologie ar putea ajuta dezvoltatorii din orașul aflat în plină expansiune să-și diminueze costurile precum și să economisească timp.

  Tehnologia 3D, prin care obiecte tridimensionale sunt scoase la imprimantă pe baza unui design digital, este adoptată în industrii din toată lumea, dar până acum a fost utilizată mai puțin în domeniul construcțiilor.

  Clădirea de birouri ce va fi construită cu imprimantă 3D în Dubai va avea doar un etaj și 185 de mp, scrie agenția de presă Reuters, potrivit Yahoo Finance. Imprimanta care o va realiza va avea 6 metri înălțime, spune Mohamed Al Gergawi, ministru în cadrul Executivului Emiratelor Arabe Unite.

  55940c99b5f97

  Ulterior „printării”, clădirea va fi asamblată direct pe amplasamentul său în câteva săptămâni. Mobila și restul lucrurilor din interior vor fi de asemenea scoase la imprimantă 3D, din materiale precum beton armat, gips, fibră de sticlă și plastic. 

  Proiectul va fi realizat de autoritățile din Dubai în parteneriat cu firma chineză Winsun, pionier în domeniu ce utilizează tehnologia 3D pentru construcția de case. 

  55940ca6e2345

   

  Potrivit unei prezentări postate pe Youtube, Winsun a ajuns la recordul de a construi 10 case la imprimantă 3D în doar 24 de ore. 

  Oficialul din Dubai arată că, potrivit unui studiu, noua tehnică poate reduce timpul alocat lucrărilor de construcții cu 50-70%, iar costurile cu forță de muncă cu 50-80%.

  Sursa: Daily Business

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.