vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, evită să-și facă publice intențiile „naționale”. Totuși, surse din partid îl dau în tabăra „Florin Cîțu” sau „Emil Boc”

  de Special Arad | 17 mai 2021, 1:02 PM | Naţional | Politikos | Topic special

  1

  Congresul PNL va fi organizat în această toamnă, cel mai probabil pe data de 15 septembrie. În interiorul partidului va fi o vară extrem de încinsă, asta pentru că există două tabere cu forțe aproape egale.

  Surse din PNL au explicat pentru stiripesurse.ro că va exista un contracandidat împotriva lui Orban, iar acesta va fi Florin Cîțu sau marea surpriză Emil Boc. În tabăra opozanților lui Orban se înscriu mulți lideri cu greutate în PNL, printre care Rareș Bogdan și Ilie Bolojan, care vor candida pentru funcțiile de prim-vicepreședinți, iar Gheorghe Flutur, Alina Gorghiu, Gheorghe Falcă, Vergil Chițac, Robert Sighiartău sau Dan Motreanu, dar și alți lideri din PNL vor candida pentru funcțiile de vicepreședinți.

  Conform sursei citate, se anunță o bătălie extrem de strânsă, indiferent dacă contracandidatul va fi Florin Cîțu sau Emil Boc.

  În acelați timp, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că Ludovic Orban va avea cu siguranţă un contracandidat „foarte puternic” pentru şefia partidului, adăugând că Florin Cîţu, Emil Boc, Ilie Bolojan, Dan Motreanu şi Robert Sighiartău s-ar putea număra printre opţiuni.

  Primul lucru într-un Congres, într-o bătălie este să ai o retorică bună, retorica învingătorului. Mai e mult până departe. Îl asigur cu simpatie pe Ludovic Orban că va avea contracandidat şi va avea unul foarte puternic. (…) Eu sunt extrem de puternic, nu foarte puternic, dar eu nu candidez. Eu candidez în echipa câştigătoare. (…) Suntem partid liberal, este normal să existe competiţie, cred că nici Ludovic Orban, nici altcineva nu-şi doreşte să existe un singur candidat, sunt absolut convins că va exista minim un contracandidat, dacă nu chiar doi. Există oameni foarte buni în PNL care vor intra într-o competiţie directă, frumoasă cu Ludovic Orban şi cel mai bun dintre ei va câştiga. Este şi Florin Cîţu o opţiune, şi Emil Boc o opţiune, este şi Ilie Bolojan şi Dan Motreanu, este şi Robert Sighiartău o opţiune, avem mai multe opţiuni. Eu am spus-o ca să nu existe niciun fel de speculaţie – voi intra pe poziţiile doi-trei în echipa câştigătoare”, a afirmat Rareş Bogdan, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

  Contactat de Special Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă a evitat să dea o declarație politică oficială, rezumându-se la: „În momentul în care se vor definitiva alegerile județene, abia atunci voi putea să fac și eu o declarație oficială”. Ceea ce nu înseamnă că președintele PNL Arad nu își dorește o funcție la nivel național.

  Citește mai multe AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.