duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Președintele CJ Timiș: E o amenințare serioasă ca Timișoara să piardă titlul de Capitală Culturală Europeană în 2023

  de Special Arad | 21 aprilie 2021, 7:47 PM | Regional

  0

  Timișoara este la un pas de pierderea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2023. O ședință de urgență a fost convocată de reprezentanții Comisiei Europene pentru joi, întrucat situația este disperată. O spune președintele Consiliului Județean Timis Alin Nica, care este și expert european pentru capitalele culturale. De vină este finanțarea proiectului, potrivit opiniatimisoarei.ro.

  „Maine (joi, n.r.) se va desfasura o sedinta de urgenta convocata de Comisia Europeana. Ne-a convocat in aceasta sedinta de urgenta pentru a vedea care sunt modalitatile de deblocate a proiectului TM2023.

  Anul trecut am tras un semnal de alarma, pe vremea vechii administratii, cand proiectul se blocase. Timisoara risca sa pierda titlul de Capitala Europeana a Culturii si nu e doar un joc de cuvinte, este o amenintare serioasa. Eu sunt expert CCE si in comisia de specialitate. De fiecare data cand particip la misiunile de monitorizare sau la selectarea capitalelor, de fiecare data sunt intrebat de situatia de la Timisoara.

  In 2019 problema cea mai importanta a fost chestiunea finantarii care nu a fost rezolvata pana acum. Primaria, Consiliul Judetean si Ministerul Culturii nu si-au tinut angajamentele. Anul trecut, dupa ce am preluat mandatul de presedinte la CJT, in noiembrie, Consiliul Judetean Timis nu platise niciun leu catre Asociatie, nici macar cotizatia. Am facut demersuri ca 750.000 lei sa fie achitati. De la ultima mea interventie, nu s-a facut vreun progres vizibil in aceasta directie. Trag un semnal de alarma, nu din vreo calitate politica sau administratva, ci din aceea de expert al Comisiei Europene care stie care sunt sensibilitatile si nelinistile privind proiectul Capitala Europeana a Culturii…. In prezent, aceasta Asociatie TM2021 pierde oameni, oameni de calitate, si, daca nu avem coerenta sa ducem acest proiect la bun sfarsit… e o pierdere capitala”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timis.

  Liderul Consiliului Judetean Timis spune că i-a propus primarului Timisoarei Dominic Fritz să strângă rândurile și să facă împreună toate eforturile pentru salvarea titlului.

  sursa: opiniatimisoarei.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.