vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Premieră de gală la Cinema Arta: „La drum cu tata”. Acțiunea filmului începe în 1968, la Arad!

  de Special Arad | 3 februarie 2017, 2:55 PM | Cultură | Film | Recomandările editorilor

  0

  Strada Film și Asociația Citizenit vă invită sâmbătă, 4 februarie, de la ora 19, la Cinema Arta, la premiera de gală a filmului „La drum cu tata”. INTREAREA VA FI LIBERĂ.

  La proiecție va fi prezentă regizoarea Anca Miruna Lăzărescu, alături de o parte din echipa filmului (cei care au luat parte la filmările din Arad și Timișoara, în toamna 2014).

  Filmul este un road movie a cărui acțiune începe în 1968, la Arad. Mihai și Emil sunt doi frați de origine româno-germană ce au un singur lucru în comun: grija pe care i-o poartă tatălui lor bolnav. Mihai, fratele mai mare, este medic si, cu inima ușor îndoită, informator al securității. Pare să se fi împăcat cu viața sa din România ceaușistă. Emil luptă cu înfocare împotriva amprentelor staliniste, intrând astfel în situații din care numai prudența fratelui său mai mare îl mai poate salva.

  Cei doi, împreună cu tatăl lor, pleacă spre Dresda – cel mai apropiat loc unde acesta poate beneficia de operația care l-ar putea salva. Contextul politic destul de instabil le deturnează însă planul. Pe drum întâlnesc tancurile sovietice care se îndreptau spre Cehoslovacia și sunt forțați să ajungă într-o tabără temporară din RDG. Cu granița germano-cehoslovacă închisă, singura modalitate de a fi repatriați este să primească viză de tranzit prin Republica Federală Germană.

  „La drum cu tata” a avut deja premiera în Germania unde a fost extrem de bine primit de public și de presa de specialitate, fiind de asemenea cumpărat pentru distribuție în Ungaria. Premiera în cinematografele din România va avea loc pe 3 februarie. În prima săptămână filmul va putea fi văzut în București, Arad, Brașov, Botoșani, Caransebeș, Cluj, Constanța, Deva, Focșani, Gura Humorului, Iași, Reșița, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Mureș, Timișoara și Vulcan.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.