vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  A început campania de precomenzi la Cartea Ielelor, al doilea volum din cea mai îndrăgită serie fantasy românească

  de Special Arad | 6 mai 2023, 4:50 PM | Cultură

  0

  Cartea Blestemelor, de Andrei Ruse, a fost un roman despre care s-a vorbit mult în ultimul an. Acesta este primul volum din seria Ultimul Împărat Nemuritor și te introduce direct în noaptea friguroasă în care șapte ostași se întorc la palat, aducând cu ei un străin misterios, de pe un tărâm necunoscut, care știe de ce fiul împăratului oamenilor nu se trezește la viață. Pătrunzi astfel într-un timp înainte de timp, un univers păgân și plin de magie, al basmelor, miturilor și al folclorului pur românesc, așa cum nu l-ai aflat vreodată, unde zâne, vâlve, iele și știme, ursitoare și vrăjitori sau ființe fantastice ale pădurilor și nopților deschid „cartea blestemelor” lui Aleodor, cel sortit să schimbe lumea știută de până atunci.

  Așteptarea a luat sfârșit pentru cititorii care au îndrăgit Cartea Blestemelor. Între 5 și 28 mai se poate precomanda (vezi AICI), Cartea Ielelor, cel de-al doilea volum, în care Aleodor va trebui să trezească spiritele celor morți din închipuirea că-s vii, în nălucirea blestemată a Zmorei, stăpânitoarea viselor; va avea de înfruntat Gheonoaia și ielele de pe tărâmurile ei pline de moarte; bohânchile ispititoare ale Mumei Pădurii, pentru care-și va jertfi cea mai de suflet avere; nemilosul Crâsnic ce îngrozea Sălașurile Arcobazilor; iar cel mai bătrân arbore din lume, Bonza, îi va dezvălui o profeție chinuitoare, înainte de a intra în Țara Zmeilor. Călătoria înspre Tinerețe fără Bătrânețe și Viață fără de Moarte se schimbă însă odată ce cunoaște dragostea, atât de pură încât nu-i pasă că ființa care-i va schimba întreagă ursită nici măcar nu este un om pe de-a-ntregul.

  Poți avea oricâți ani, dar uneori merită să te afunzi într-un univers fantastic, în special unul românesc și spun asta pentru că de cele străine n-ai dus lipsă în ultimele decenii, fie că l-ai urmărit pe Harry Potter în aventurile sale, fie că ai urmărit personaje din seria Twilight – ca să nu mai zic de „The Witcher” care a devenit și serial pe Netflix. Tot pachetul din „Cartea Blestemelor” mi-a readus senzația de căldură, de liniște și pace pe care o aveam când mama obișnuia să-mi citească povești înainte de culcareVice România.

  Scris arhaic, tot felul de lighioane de care am mai auzit și de care nam mai auzit (excelent, ne sporește creativitatea!) și o poveste fantastică, ce te face să-ți pui întrebări la care vei avea parte de un răspuns chiar mai curând decât ai crede. – Ficțiunea.ro.

  Pentru a face o precomandă, puteți accesa ACEST link.

  •  Citește și recenzia primului volum al seriei, pe Special Arad: Blesteme fără bătrânețe și fantasy fără de moarte… • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.