Prăjitură cu cafea, ciocolată și jeleu de agrișe

    de - | 6 august 2015, 8:23 AM | Gurmand

    0

    Blogul culinar Rețete Culinare Pentru Toți ne recomandă, pentru zilele înfierbântate de august, o prăjitură ușoară, de vară, răcoritoare și energizantă și nu în ultimul rând, ușor de preparat: prăjitură cu cafea, ciocolată și jeleu de agrișe.

    Ingrediente:

    – pt. blat- 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri ulei, 5 linguri lapte, 9 linguri făină, 2 plicuri praf de copt, 1 linguriță pudră de mango, câte ½ linguriță anason, scorțișoară și ghimbir pudră; pt. crema 1- 3 linguri nescafe granulat, 200 ml frișcă; pt. crema 2- 100 g ciocolată cu lapte, 200 ml frișcă; în plus 1 plic jeleu de agrișe, 50 g migdale granulate

    Preparare:

    Pentru blat mixăm gălbenușurile cu zahărul până se topește, adăugăm uleiul, ghimbirul, anasonul, scorțișoara, pudra de mango, apoi făina cu praful de copt și laptele. Batem spumă albușurile și le încorporăm ușor în compoziția din gălbenușuri. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt întindem compoziția.

    Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 20-25 min. (testul cu scobitoarea) Răcim și tăiem ½.

    Preparăm crema 1 amestecăm frișca bătută tare cu nesul. Pentru crema 2 amestecăm ciocolata rasă cu frișca bătută. Preparăm jeleul de agrișe conform indicațiilor de pe ambalaj și punem în frigider până începe să se întărească puțin.

    Pe un platou pe care am pus hârtie pergament așezăm 1 foaie de blat, deasupra întindem crema 1.

    Peste întindem jeleul și punem la frigider 30 min.

    Punem prăjitura pe un  platou. Așezăm a doua foaie de blat, întindem crema 2 și presărăm migdalele. Punem în frigider până a doua zi.

    Mai multe detalii aici.

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

    Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.