joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Pr. prof. univ. dr. Cristinel Ioja a lansat monografia „Ilarion V. Felea, preotul, teologul, mărturisitorul”

  de Special Arad | 20 septembrie 2022, 1:12 PM | Cultură

  0

  Comunicat. La finele săptămânii trecute, la „Sala Ferdinand” a Primăriei Municipiului Arad a avut loc lansarea monografiei: Ilarion V. Felea (1903-1961). Preotul, Teologul, Mărturisitorul, avându-l ca autor pe pr. prof. univ. dr. Cristinel Ioja decanul Facultății de Teologie din cadrul UAV.

  Evenimentul s-a bucurat de prezența rectorului UAV, Ramona Lile, a oficialităților locale, a Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitului Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix.

  Prezentarea cărții a fost făcută de către conf. dr. Adrian Lemeni, consilier patriarhal, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

  O prezență aparte a fost cea a nepoatei dascălului arădean, dna. Bianca Felea Darian care a relatat mărturii din viața Părintelui Ilarion V. Felea, preluate din amintirile păstrate și povestite de fiul acestuia d-l. Ioan Felea, trecut la cele veșnice în vara acestui an.
  În încheierea alocuțiunii, Bianca Felea a donat manuscrisele publicației Spre Tabor Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad.

  diploma și medalia aniversară ÎPS Mitropolit Ioan Selejan doamnei Bianca Felea Darian și domnului conf. univ. dr. Adrian Lemeni

  La finalul evenimentului, conducerea universității și a facultății i-a conferit diploma și medalia aniversară ÎPS Mitropolit Ioan Selejan, doamnei Bianca Felea-Darian și domnului conf. univ. dr. Adrian Lemeni, ca apreciere a aportului adus de aceștia în promovarea Teologiei arădene în Universitate.

  Cei prezenți au participat și la vernisarea expoziției documentare închinate părintelui Ilarion V. Felea, cu manuscrise, fotografii și cărți tipărite din arhiva personală a familiei Felea și din Biblioteca Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad.
  Evenimentul editorial s-a bucurat de prezența și contribuția corului „Sfântul Maxim Mărturisitorul” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.