ExclusivPovestea lui Doru Țica, „vameșul dublu” demascat. A acceptat să colaboreze cu procurorii DNA și a „făcut-o”… până când a fost turnat și el

  de O. Peniță | 27 aprilie 2017, 11:19 AM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  6

  Fostul vameș Doru Țica este închis pentru 30 de zile în arestul IPJ, începând de ieri, din momentul în care magistratul a considerat că propunerea procurorilor DNA este întemeiată.

  Acest Doru Țica este un element cheie și un personaj care se învârtea în „lumea bună” a afacerilor din Arad, care avea și are conexiuni în toate domeniile sociale, politice și juridice din vestul României. Și nu numai. Unde era banul, era și el… În urmă cu câteva săptămâni, cazul polițiștilor de frontieră – și o spunem citând martori și surse bine informate – părea că va lua o turnură de rachetă Patriot, aceasta urmând să radă multe capete și „sisteme” – bine puse la punct și „betonate” în timp – în calea ei spre aflarea adevărului. Sentința cu desființarea probelor de la Arad nu părea decât o etapă…

  Lucrurile chiar sunt și au fost complicate. Filiera de influențare a judecătorilor, pe care Țica a pus-o la punct – mânat, nu din dragoste pentru colegii săi de la Poliția de Frontieră, ci de bani, de care avea mare nevoie în ultimul timp, fiind „sugrumat” de datorii – e „activă” în Timișoara. Un prieten de-al său din orașul de pe Bega avea și are cunoștințele în rândul magistraților din orașul vecin și prieten.

  Se preconiza ca soluția să fie aranjată direct la Curtea de Apel Timișoara prin „prietenii” de acolo, printre ei fiind amintiți și niște avocați (din Timișoara, și din Arad – unul chiar foarte cunoscut…), foști magistrați – dar care și-su păstrat legăturile cu foștii colegi.

  Dealtfel, Doru Țica este „surprins” la discuții (înregistrate și aflate, am înțeles, în posesia procurorilor) în care afirmă cu subiect și predicat că „la Arad s-a vorbit cu un judecător și că se așteaptă sentința” (care a și venit… în 19 aprilie, producând anularea tuturor probelor – nota red.). Mai mult, în timpul acestor întâlniri cu factori de influență, fostul vameș explică ce și cum s-a făcut, arată că a mai făcut trafic de influență în alte cazuri, chiar amintind șmecherește și cu subînțeles de un anumit dosar DIICOT, cel cu bicicletele (cine știe ce minune de sentință o fi și aici).

  Și de aici începe show-ul de prost gust. De ce? Pentru că Doru Țica a fost contactat de procurorii DNA anterior acestor discuții – asta se întâmpla cu câteva săptămâni în urmă- și, pus în fața probelor, și-a recunoscut faptele și a fost dispus să colaboreze.

  Însă, surpriză: nimeni nu mai discuta cu el decât de amorul artei, în așa fel încât să-și asigure „beton” apărările.

  Pentru că, într-un final, anchetatorii și-au dat seama că fostul vameș trădase, făcând joc dublu și atenționând celelalte persoane implicate în influențarea judecătorilor că are aparatură. Consecințele se pot foarte ușor imagina, aceștia spunând ce vroiau și cum vroiau astfel încât să apară precum lebedele pe înregistrări.

  Până la urmă a fost denunțat… De cine? Asta e altă poveste și… revenim.

  Nu înainte de a preciza „amănuntul” că „vameșul dublu”  și-a recunoscut vina și alaltăieri, explicând că era convins că n-o să-și dea seama nimeni de jocul lui dublu.

  Citește și: Fostul șef de tură din Vama Nădlac, Doru Țica – arestat pentru 30 de zile! Va ajunge în arestul IPJ

  Sursa foto: Arhivă

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. (Cenzurat de redacție) E plin de scursuri corupte in rândul magistraților din Arad. Betivi, nebuni cu acte in regula, braconieri (cenzurat de redacție), toti corupti, toti având un preț. Asta e realitatea, de ce sa nu o recunoaștem? E trist, frustrant daca vreți, sa vezi asemenea nemernici in sala de judecata. Cum sa împartă hotii dreptatea? Cum sa aibă salariile alea nesimțite? In plus, sint si greu de dat afara, fiind aproape intangibili la capitolul sancțiuni. Doar DNA mai poate schimba ceva si, de ce nu, presa! Ziariști ai Special Arad, sunteti (din nou) cei mai bine informați. Felicitări!

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.