Povestea amară a unei arădence care a ratat aventura vieții sale din cauza ei și a… TAROM-ului!

  de Lucian Dănilă | 9 August 2015, 1:12 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Dafy, o tânără din Arad, era foarte dornică de aventură. Voia să plece tocmai în Uruguay într-un program de voluntariat împreună cu alte fete. Totul părea realizabil și chiar era. Pe contul ei de facebook apăreau în ultimele zile informații despre Uruguay, dar și acel mesaj: „Uruguay, here I come!”

  „Mereu mi-am dorit să merg singură într-o aventură nebună până la capătul lumii”, scrie dafy în povestea ei, una tristă, pe contul de facebook. În cele din urmă este nevoită să se întoarcă în Arad, după câteva zile petrecute în București și o investiție de 1500 de euro pe bilete!

  Aflată chiar la Aeroportul Internațional București, Dafy și-a pierdut actele și pașaportul. Erau în geantă, dar erau pierdute în căptușeala genții. Le-a găsit prea târziu și avionul a plecat spre Madrid. Cum a fost weekend, Dafy nu a mai găsit o altă legătură astfel încât să prindă avionul spre Montevideo, capitala Uruguay-ului.

  Însă POVESTEA ei, scrisă chiar de ea, merită citită…

  dafy

  „Nu are nici o vină organizația. Ei au sunat să rezolve plecarea cu altă cursa, dar nu mai aveam nimic de luat spre Madrid. Așa ca bye bye Uruguay. Încă sunt în București. Îmi fac bagajul să mă întorc acasă”…, este postarea care arată că Dafy și-a pierdut speranța că va mai pleca…

  Comentariile la postarea lui Dafy sunt foarte multe, mulți dintre cei care îi scriu dând vina pe compania TAROM. „Mi se pare ridicol faptul ca Tarom a refuzat imbarcarea in conditiile in care fata era deja acolo. Nu pot fi acuzati de abuz? Si eu am pierdut cartea de imbarcare o data (ma rog, a „disparut” la security check), dar mi s-a eliberat alta, fara nicio discutie, chiar la poarta de imbarcare. Nu in Romania, evident…”, îi scrie Maria Petrescu.

  „Nu e vorba de aventura. E vorba de Tarom. Si de Romania. Cum scria Camelia Washington si Adela Cristea…nu putea la imbarcare sa imi faca un alt boarding pass ? Chiar daca mai aveam 10 min pana la plecare. O data ce am trecut de check in si bagajul era la cala”, este unul dintre răspunsurile lui Dafy.

  Adela Cristea este cea care a încercat să o ajute pe Dafy pentru a găsi o rezolvare:

  Adela Cristea: Dafy, e foarte tristă și nedreaptă pățania ta. Dar… înainte să give up, uite care e sfatul meu:

  1. Luni, când cei de la Air Europe au program din nou (deși e destul de ciudat, toate companiile aeriene au call-center-uri operaționale inclusiv în week-end) contactează-i și vezi dacă mai există vreo posibilitate să-ți mute zborul de Madrid-Uruguay pe următoarea cursă de peste 3-4 zile. Uită de segmentul București – Madrid. Oricum plecarea de pe București e o opțiune proastă atât ca și cost cât și ca și conectivitate.

  2. Dacă răspunsul lor e afirmativ, s-ar putea să trebuiască să plătești o penalitate de modificare de bilet, dar aia n-ar trebuie să depășească vreo 200 euro. Dacă răspunsul e pozitiv și penalitatea e acceptabilă, caută o alternativă simplă și rapidă să ajungi la Madrid. Ai cel puțin 3, (dar nu te mai complica cu Bucureștiul care pentru noi cei din vest e opțiunea cea mai proastă, din toate punctele de vedere):

  a) curse aeriene ieftine (până în 200 euro) de pe Budapesta – iar acum de la Arad la aeroport la Budapesta faci doar 2 ore

  b) autocar (sunt nenumărate firme care fac ruta asta)

  c) o mașină (în 24 ore ești de la Arad la Madrid)

  3. Dacă reușești să pleci (sper să fie așa) sau dacă nu pentru orice altă cursă viitoare, fă-ți check-in-ul on-line, nu în aeroport. Așa vei avea boarding card-ul în format electronic, poți să-l reprintezi de câte ori vrei dacă-l pierzi și mai mult, în aproape toate aeroporturile acum există scanere de cod de bare pentru telefon. Deci practic boarding card-ul pe care tu l-ai căutat disperată îl poți avea în telefon și treci la îmbarcare doar apropiind telefonul de cititorul de cod, fără să mai ai nevoie de bucata aia de hârtie sau carton. În felul ăsta nu mai ai niciun risc niciodată.

  Dacă chiar nu se rezolvă nimic, înseamnă că în următoarele 4 luni, perioada când ar fi trebuit să fii plecată, o să se întâmple ceva foarte bun în viața ta aici, ceva ce dacă ai fi plecat nu ar fi avut șansa să se întâmple emoticon wink

  Capul sus! Viața e lungă și plină de surprize. Iar tu ești un om pozitiv, așa că în mod sigur sunt lucruri foarte bune puse undeva de-o parte pentru tine emoticon smile

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.