vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Polițiștii de la Investigații Criminale din Arad fac percheziții la casa lui Rafael Maleș, șeful Tineretului Liberal din Lipova! Cei doi au fost reținuți

  de O. Peniță | 5 martie 2020, 9:52 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad, au descins la locuințele a doi bărbați acuzați de lipsire de libertate și tâlhărie. Din informațiile pe care le deținem este vorba despre locuința șefului tinererului PNL Lipova, Rafael Maleș, care este acuzat de un atac în stil mafiot.

  Despre ce este vorba? Doi bărbaţi din Timişoara acuză că la începutul lunii ianuarie 2020 au fost sechestraţi şi snopiţi în bătaie pentru o datorie de peste 10 mii de euro. Banii au fost împrumutaţi de la tatăl tânărului politician. Pentru că nu au fost restituiţi la timp, acesta s-ar fi răzbunat.

  Acuzaţiile extrem de grave au fost îndreptate, în ianuarie, spre preşedintele Tineretului Liberal din Lipova şi tatăl său. Împreună cu un prieten, victima a ajuns într-o localitate din judeţul Arad, fără să ştie că a fost atrasă într-o capcană.

  Radu Sorin, un a dintre victime, a declarat polițiștilor că: „Ne-au pus cătușele la mâini, ne-au dus înăuntru cu forța, apoi leviere și pumni in cap”.

  Acesta, alături de alt bărbat, au fost ţinuţi sechestrati într-o casă. După mai bine de trei ore în care au primit o bătaie cruntă au fost lăsași să plece. înainte de asta, bărbatul care a împrumutat banii a trebuit să promită că în maximum o zi ii va înapoia cu tot cu dobândă. Adica: 12 mii de euro.

  Dacă unul dintre bărbaţi a fost bătut pentru că nu a restituit datoria, celălalt a fost victimă colaterală. Aşa că unul dintre agresori l-a sunat pe tatăl său pentru a-i cere iertare. Iată, mai jos, dialogul:

  (Eugen Maleș): Sincer, îmi pare rău! Nu îmi pare rău că e copilul tău. Îmi pare rău că e un tânăr care a picat nevinovat la faza asta!

  (Tatăl unei victime): Te-a rugat: „Băi, nu mă mai bateţi că am un copil! Mă omorâţi!”. Nu puteai să te opreşti?

  (Eugen Maleș): Marius, a fost aşa, o bătaie!

  ***

  Cei doi Maleș, tată și fiu, vor fi duși la sediul IPJ Arad la audieri.

  Foto: Facebook

  UPDATE

  Șefa tinerilor liberali arădeni atrage atenția cu privire la apartenența politică a lui Rafael Maleș, transmițând faptul că Special Arad l-a numit în mod eronat pe acesta ca fiind „șeful Tineretului Liberal din Lipova”. Patricia Dinga, președintele TNL Arad, spune că Rafael Maleș nu mai deține vreo funcție în cadrul TNL Lipova și că acesta nu mai este nici măcar membru de partid. Să zicem că ne turnăm cenunșă în cap fiindcă am spus că Rafael Maleș este în prezent președinte TNL Lipova, însă este important faptul că, dacă acesta și-a dat demisia din funcții și din partid pe 15 ianuarie 2020, înseamnă că la momentul comiterii faptelor de care este acuzat, acesta încă era președintele TNL Lipova și vicepreședinte în biroul județean de tineret.

  În continuare, redăm comunicatul transmis de reprezentanții PNL Arad:

  Precizare din partea organizației TNL Arad

  Ca urmare a articolului ,,Polițiștii de la Investigații Criminale din Arad fac percheziții la casa lui Rafael Maleș, șeful Tineretului Liberal din Lipova”!

  Acuzațiile  deosebit de grave, apărute în publicația online www.specialarad.ro, în data de 5 martie 2020, Biroul Politic Județean al TNL Arad face următoarele precizări:

  „Rafael Maleș nu mai deține nicio funcție în cadrul Organizației de Tineret a PNL Lipova, din data de 15.01.2020 când acesta și-a prezentat demisia. Menționăm faptul că începând cu data menționată mai sus  Rafael Maleș nu mai este nici măcar simplu membru al PNL”

  Cu multă considerație,

  Patricia Dinga, președinte TNL Arad

  UPDATE 2

  Cămătarul Eugen MALEȘ și fiul său Rafael, fost președinte al Tinerilor Liberali din Lipova, au fost reținuți și sunt propuși pentru arestare pentru șantajul, lipsirea de libertate și violențele comise.

  UPDATE 3 

  Comunicat. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, au desfășurat azi, 5 martie 2020, 5 percheziții domiciliare pe raza localităților Lipova și Ghioroc, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și lovire și alte violențe.

  Din cercetări a reieșit că, în seara zilei de 28 decembrie 2019, doi bărbați s-ar fi deplasat cu un autoturism pe raza localității Ghioroc, în vederea întâlnirii cu o femeie și un bărbat. Cel din urmă, împreună cu alți 3 bărbați și o persoană neidentificată la acel moment, i-ar fi reținut pe primii doi împotriva voinței lor, într-un imobil, unde i-ar fi agresat.

  De asemenea, cei bănuiți de săvârșirea faptei ar fi amenințat una dintre victime, cu scopul de a-i înapoia o sumă de bani pe care aceasta i-ar fi datorat-o.

  În urma activităților desfășurate de polițiști au fost conduși la sediul poliției, în vederea audierilor, 4 bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, urmând a fi luate măsurile legale.

  Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor orașului Lipova și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Niște mafioți ăștia din La Famiglia Maleș, dacă acuzațiile se vor dovedite a fi reale. (Oare nu sunt rude cu Becali???) Dar altfel băieți buni și iubiți, adevărați „stâlpi” ai comunității locale, evlavioși și cu frica lui doamne doamne. Oare câți ca ei sunt membrii în PNL? Că doar dacă „iese banu” pe timpul campaniilor de alegeri, nu contează că sunt mafioți. Că doar de aia intră în PNL, să devină și mai înstăriți, să aibă „canale” directe către sursele de ba bani împărțite de șefia partidului, PROTECȚIE, nu să facă ceva bun pentru cetățenii comunității. Șăful PNL Arad, Il Capo di tuti capo, nu are nici o vină … săracu de el, mâncalar mama lui de nevinovat. El care le știe pe toate, în acest caz, în mod sigur nu știa nimic. Habar nu avea că Maleșii sunt „cămătari”. Nu-i așa falca? Ingerașul de tine.
   .
   Patricia, drăgălașo, te deizici de Maleș junior, fără regrete? Da poze cu el nu ai? Că în rest ai cu toți Capii „importanți” să vedem cât dă „șmecheră” ești tu, sluga preaumilă și lingușitoare a lui falca. Nu-ți dai seama cât de penibilă ești când faci asemenea declarații de presă? Probabil că nu, fiindcă pe bucalatul ăla de obrăjor o fi pielea grosă ca de pingea. Fi-mi-ar silă să-mi fie!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.