joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Update Agresorul din Micălaca a vrut să-și împuște și concubina, însă arma s-a blocat. În schimb, a călcat-o cu picioarele pe cap. Soția victimei spune că soțul ei a fost confundat

  de Ioana Costaș | 22 septembrie 2023, 2:00 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Bărbatul de 50 de ani, din Fântânele, care a împușcat în cap un bărbat în vârstă de 55 de ani, în parcarea unui supermarket din Micălaca, iar apoi l-a înjunghiat cu o șurubelniță în gât, a vrut să-și împuște și concubina. Bărbatul a îndreptat arma spre femeie, a apăsat pe trăgaci, însă arma nu s-a declanșat. Așa că a scos-o pe concubina sa afară din mașină, a pus-o la pământ și a călcat-o de mai multe ori pe cap, până când femeia și-a pierdut cunoștința. Apoi s-a întors la bărbatul împușcat și i-a înfipt o șurubelniță în gât.

  „Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în timp ce persoanele vătămate se aflau într-un autovehicul parcat în parcarea unui magazin de pe raza municipiului Arad, pe fondul geloziei, inculpatul având asupra sa un pistol din categoria armelor letale, s-a apropiat de autovehiculul în care se aflau cele două persoane vătămate şi, din lateral, pe geamul uşor coborât al portierei dreapta faţă, a executat un foc de armă asupra persoanei vătămate de sex masculin, împuşcându-o în cap, după care inculpatul a îndreptat arma spre persoana vătămată de sex feminin, concubina sa, şi a apăsat de mai multe ori pe trăgaci, însă, focul nu s-a declanşat. În continuare, inculpatul a prins-o de mână pe concubina sa şi a scos-o din autoturism, a pus-o la pământ şi i-a aplicat în mod repetat lovituri cu picioarele în zona capului (a călcat-o în mod repetat pe cap), până aceasta a rămas inconştientă. Imediat după acest moment inculpatul s-a deplasat la persoana vătămată de sex masculin, rămasă în habitaclul autovehiculului şi, prin portiera dreapta faţă rămasă deschisă, s-a aplecat în interior şi i-a înfipt o şurubelniţă în gât. Ca urmare a loviturii puternice, partea metalică a şurubelniţei s-a rupt şi a rămâs în gâtul persoanei vătămate. În urma loviturilor primite, persoanele vătămate au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în vederea acordării îngrijirilor medicale”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

  În urma operației chirurgicale la care bărbatul a fost supus, medicii nu i-au putut extrage glonțul din cap. Bărbatul se află în comă de gradul IV.

  „Din cuprinsul raportului preliminar de constatare medico-legală, emis de SJML Arad în data de 21.09.2023, rezultă că persoana vătămată de sex masculin prezintă traumatism cranian acut deschis (plagă împuşcată) cu retenţie de fragmente metalice (glonţ), dilacerare cerebrală şi hemoragie tetraventriculară, plagă înjunghiată la nivelul gâtului, cu retenţie de corp străin, comă de gradul IV, stop respirator resuscitat. Leziunile traumatice constatate pun în primejdie viaţa victimei”, au mai transmis procurorii arădeni.

  De îngrijiri medicale a avut nevoie și concubina agresorului: „Din cuprinsul raportului preliminar de constatare medico-legală, emis de SJML Arad în data de 21.09.2023, rezultă că persoana vătămată de sex feminin prezintă leziuni traumatice care necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”.

  În ceea ce privește pistolul folosit de agresor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a transmis că „din verificările efectuate de organele de cercetare penală la faţa locului a rezultat că arma folosită de inculpat este un pistol din categoria armelor letale cu glonţ, inculpatul nefiind autorizat să deţină nici o categorie de arme, letale sau neletale. Cercetările penale în cauză au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad”.

  Pe de altă parte, soția bărbatului împușcat nu crede că soțul său ar fi avut o aventură extraconjugală, ci crede, mai degrabă, că agresorul l-a confundat. „Nu este adevărat. Nu este omul care să facă așa ceva pentru că la noi în căsnicie, avem o căsnicie de 32 de ani, avem doi copii, nu s-a întâmplat asta. Nu s-a văzut nicio schimbare. Aducea bani în casă, salariul, făcea bani și în plus. Nu am simțit o schimbare la el. Nu a lipsit de acasă. Cum venea acasă, cum își găsea de lucru. A fost confundat, sigur a fost confundat. Nu-mi imaginez cum mi se poate întâmpla mie”, a declarat soția victimei – care a precizat că îl cunoaște pe agresor de câțiva ani.

  Femeia a povestit că ieri soțul ei plecase la Arad pentru a cumpăra piese de schimb pentru mașina fiicei lor și că urma să se întâlnească în jurul orei 18:00, în oraș. Bărbatul nu a mai ajuns la întâlnirea cu soția sa. Femeia l-a sunat insistent, însă soțul ei era deja în drum spre spital.

  Bărbatul împușcat este electrician auto, extrem de apreciat de vecini – care nu cred în povestea triunghiului amoros. „Un om foarte corect, era electrician, era un om minunat. M-a blocat când am auzit ce s-a întâmplat. Cred că a fost confundat, era liniștit nu părea să aibă față de amant”, a spus o vecină.

  Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează ca astăzi să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de violenţă în familie, în modalitatea tentativei la omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă letală fără drept.

  UPDATE

  Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus – la propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad – arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului.

   

  Citește și: VIDEO. Micălaca: Bărbatul și-a împușcat victima în cap cu un pistol, iar apoi a înjunghiat-o în gât

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.