marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiști de frontieră israelieni, înjunghiați de un tânăr de 16 ani. Acesta a fost împușcat mortal

  de - | 18 noiembrie 2021, 8:53 AM | Internaţional

  0

  Doi membri ai forțelor israeliene au fost răniți miercuri seară după ce au fost atacați cu un cuţit în Oraşul Vechi din Ierusalim. Atacatorul a fost împuşcat mortal, a declarat poliţia israeliană.

  Cei doi poliţiști de frontieră israelieni au fost „înjunghiaţi” în apropiere de yeshiva (şcoală talmudă) pe strada al-Wad, care străbate cartierul musulman din Oraşul Vechi, în Ierusalimul de Est, potrivit unui comunicat al poliţiei.

  Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat că atacatorul a fost ucis de forţele de ordine, scrie Agerpres.

  Potrivit poliţiei israeliene, atacatorul avea 16 ani şi locuia în Ierusalimul de Est, sectorul palestinian al Oraşului Sfânt ocupat din 1967 de Israel şi apoi anexat.

  Poliţiştii au fost evacuaţi spre spitalul Hadassah din Ierusalim, a declarat într-un comunicat agenţia de ajutor United Hatzalah.

  „Am tratat o femeie rănită moderat şi un bărbat uşor rănit în urma incidentului… i-am evacuat spre spitalul Hadassah”, a declarat Yechiel Stern, un salvator, potrivit comunicatului.

  Ciocniri au izbucnit miercuri seara între palestinieni şi forţele de ordine israeliene în cartierul Issawiya, de unde este tânărul atacator, notează AFP.

  Poliţia israeliană a anunţat într-un comunicat că mai multe persoane au fost arestate şi audiate, fiind suspectate de legături cu atacatorul.

  Ierusalimul, Cisiordania şi Israelul au fost teatrul din octombrie 2015 şi timp de luni de zile ale unor atacuri anti-israeliene, comise adesea de către tineri palestinieni. Violenţele au scăzut de atunci în intensitate, dar continuă în mod sporadic.

  Sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.