Update Polaris reacționează în urma articolului „Plătim pentru gunoi, ca să avem străzile pline de gunoi!”

  de [email protected] | 4 July 2017, 11:03 AM | Recomandările editorilor | Strada

  4

  UPDATE (ora 12:00) – Societatea Polaris M Holding a reacționat în urma articolului Special Arad, trimițându-ne următorul comunicat de presă:

  Având în vedere fotografiile și sesizarea făcută în mediul online de către domnul Toth Gabriel, SC Polaris M Holding SRL își asumă disconfortul generat de către societatea noastră referitor la necolectarea deșeurilor de la platforma gospodărească de pe strada 6Vânători, intersecție cu strada Curtici, din data de 3 iulie 2017.
  Societatea menționează că colectarea deșeurilor din zona respectivă se efectuează în fiecare zi, de luni până sâmbătă, după ora 17:00. Ziua de duminică este zi liberă. În acest sens, deșeurile în ziua de luni sunt în cantitate mai mare, iar faptul că s-a afirmat că nu se ridică deșeurile „de săptămâni” este eronat. De altfel, problema din ziua de luni a fost generată și de faptul că luni intensitatea vântului a fost foarte ridicată, utilizatorii serviciului nu au mai închis capacele containerelor pentru deșeuri, iar vântul intens le-a răspândit pe domeniul public.
  Problema a fost cunoscută de către reprezentanții societății și a fost remediată în jurul orelor 18:00, de altfel pe filmarea transmisă către redacțiile media se și observă faptul că angajații societății au curățat zona, mașina fiind prezentă la momentul filmării. Ne cerem scuze față de inconvenientul produs și vom avea în vedere monitorizarea mai atentă a zonei din punct de vedere al colectării deșeurilor municipale care fac obiectul al societății noastre și nu al altor societăți”, se arată în comunicatul trimis de Polaris.

  Societatea ne-a transmis și fotografii realizate marți dimineața la locul sesizat.

  19756201_1359590077410464_267482145_n 19758131_1359589984077140_202293418_n 19758254_1359590050743800_1638101623_n 19832412_1359590137410458_1134007763_n 19832584_1359590017410470_727835095_n

  Știre inițială (ora 11:00): Plătim pentru gunoi, ca să avem străzile pline de gunoi! Așa arată Aradul în zilele noastre. Noroc că avem… facebook! | Video 

  „DISTRIBUIE, poate ajunge și la Primăria Arad. Mulțumim, Primăria Municipiului Arad, pentru că plătim pentru gunoi… să avem gunoi! Voi vă certați în primărie… care e cu PSD și care cu PNL sau alte partide… și noi, cetățenii, ne plimbăm printre gunoaie. Rușineeeee!!!!” – a scris ieri pe pagina sa de facebook un arădean, Toth M. Gabriel, într-o postare video în care se observă cum strada pe care acesta locuiește este efectiv umplut de gunoi, containerele nemaifiind golite de săptămâni întregi. Nu e singura stradă în această situație… și nu de săptămâni, ci de luni întregi!

  De când Primăria i-a dat cu flit Polaris-ului în ceea ce privește strângerea gunoiului, la începutul lunii aprilie, e o adevărată anarhie pe străzile Aradului și pute rău a neglijență din partea autorităților. Pentru o zi, a fost „angajat” ad-hoc firma Rogera din Timișoara, apoi, cu chiu, cu vai, a fost desemnată Gospodărirea Comunală pentru a se ocupa temporar de gunoaie, dar consilierii municipali au respins hotărârea, motivând că aceasta nu îndeplinește condițiile legale pentru a se ocupa de salubrizarea orașului. Luna trecută, departe de ochii tuturor, Primăria Arad a negociat salubrizarea orașului cu o firmă de casă a particului, RER Ecologic Service din Oradea.

  Se ocupă ei – firma din Oradea, adică – de gunoaiele adunate pe străzi mai nou? Nimeni nu mai știe cu exactitate. Cert e că arădeanul care a postat video-ul pe facebook a avut inspirația să eticheteze Primăria Municipiului Arad, „beneficiind”, astfel, de o reacție relativ rapidă… după câteva ore. Dacă n-ar fi făcut asta, probabil că gunoiul s-ar împrăștia pe strada respectivă și la ora aceasta. A venit val-vârtej un echipaj de salubrizare, totuși, fiind direcționați „de undeva de sus”, însă doar indirect direcționați de către arădeanul care a filmat toată scena. De fapt, echipajul de salubrizare a fost „teleghidată” la locul faptei în urma unui ordin din partea Primăriei, deoarece, deși nu sunt în stare decât să ne lase tot orașul să „plutească” în gunoi, nu prea le place critica negativă. Acționează de urgență (doar) atunci când se simt strânși de ușă.

  Oare dacă postăm pe Facebook cu toții poze și filmulețe cu starea mizerabilă în care se află străzile noastre și etichetăm cu toții Primăria Arad, vom scăpa, tot așa, de urgență, de gunoiul din oraș?

  Chiar e nevoie să le atragem atenția instituțiilor „competente” (se simte ironia?) că ar fi cazul să-și mai facă și treaba? Trist, dar cam asta-i situația în Aracal. Pardon, în Arad!

  DISTRIBUIE Poate ajunge si la Primaria Arad. Multumim Primaria Municipiului Arad… Pentru ca platim pentru gunoi…sa avem gunoi! Voi va certati in primarie..care e cu PSD si care cu PNL sau alte partide..si noi cetatenii ne plimbam printre gunoaie. Rusineeeee!!!!
  Arad 03.07.2017

  Posted by Toth M. Gabriel on Monday, July 3, 2017

  hopa

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. s-o apucat sa reclame si domnu Toth. m-ai bagat in gura sefilor! mai bine vorbeai cu magazinu sa isi cumpere tomberoane nu sa puna munti de cartoane lainga clopote!sau mai binte apucai sa fugaresti boschetarii care imprastie permanet gunoiu . cind nu am ridicat cu zici tu cu saptamanile? ca noi suntem acolo in fiecare dupa masa…. Asa te te ajute Domnu` cum m-ai lasat fara servici! MINCINOSULE!!!!!

   --3 voturi
   +1
   -1
  2. Pt sofer s. Nu te necăjii că stau la V7 și vă văd în fiecare după masă. Boul ți-a făcut rău. Dacă trebuie mergem la șefii tăi să nu te dea afară!mergem și la ghiță. E cam unul din lucrurile care unde nu au fost probleme la noi in zonă

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.