sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Să fie pietonal de la Primărie la Teatru ori ba?

  de E. Nola | 2 septembrie 2023, 9:28 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  7

  Ideea ne-a venit urmărind cu coada ochiului Zilele Aradului și nu numai.
  Povestea este veche, Aradului ca să intre în rândul orașelor decente îi lipsesc multe, dar înainte de toate o zonă pietonală. Ar mai fi și garajele publice, dar asta este o altă poveste.

  Treaba cu spațiul pietonal nu este așa un moft și cu atât mai puțin ceva gratuit. Într-un oraș modern care se respectă, locuitorilor li se asigură cel puțin o zonă, dar de obicei mai multe, în care își pot desfășura viața fără să fie cu ochii în patru din cauza traficului din ce în ce mai intens, nemaivorbind de necesara oază care cât de cât aduce cu o curte de modă veche.

  La Arad, așa cum ați putut constata ultima oară, aici pe Special, există o glumă numită Mețianu, o stradă odată ultracentrală și vizitată, care este, cică, pietonală. În rest Dumnezeu cu mila, proiecte și promisiuni cu duiumul, dar cu asta ne-am obișnuit deja pe aici.

  Însă Zilele Aradului ne-au demonstrat dacă mai era cazul că arădeanul nu face criză de nervi, nu intră în protest împotriva Primăriei dacă nu poate circula cu mașina pe bulevard între primărie și teatru. Soluții sunt, se mai pot face și altele prin reorientarea circulației din jur, doar să se vrea.

  Și pentru că edilii noștri mereu arată cu degetul spre cetățean, am zis și noi, ce să facem, să vă întrebăm, acum după treizeci de ani de la prima propunere, ce părere aveți?

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Să fie pietonal de la Primărie la Teatru ori ba?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este ideea mea de peste 5 ani de zile! Podgoria -Boul Roșu, pietonala! Se poate asigura accesul, traversarea zonei cu tramvaiul (una-două garnituri doar pe această zonă, dute-vino), cu pista biciclete, trotinete electrice, ….. ar asigura un boom social, economico- turistic, cultural (monumente istorice, sociale, fântâni arteziene, parcuri, etc….)….. , scăderea poluării, punerea în valoare a arhitecturii orașului! Soluția pt asigurarea circulației autoturismelor e f simpla!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.