joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Cu gândul la Revoluție, ce-am avut și ce am pierdut?

  de E. Nola | 20 decembrie 2019, 2:02 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  1

  În efervescența cam molcomă a aniversării a 30 de ani de la începutul a ceea ce trăim și astăzi, ne-am gândit să vă întrebăm pe Dumneavoastră, stimați cititori ai noștri care aveți posibilitatea să comparați, fiind trecuți măcar de patruzeci, oare care este pierderea cea mare în ultimii treizeci de ani? Nu ne gândim în mod deosebit la lucruri materiale, ci, având în vedere că și Crăciunul este aproape, la cele spirituale și sufletești. Ce am câștigat oare atunci, la Arad, în 21-22 Decembrie 1989, atunci când zeci de mii de arădeni demonstrau în fața primăriei, uitându-se nu la pomul de Crăciun, ci la niște soldați cu Kalasnikovul la piept, stând stingher între niște blindate? Oare ce am câștigat atunci și nu am fost în stare în ultimii 30 de ani să ne folosim așa cum trebuia de acel ceva ce nu poate fi exprimat în cifre?

  Va multumim de răspunsuri și vă promitem că vă mai întrebăm, în fond despre asta este vorba: să răspundem mereu, chiar dacă nu știm răspunsul corect, atunci când suntem întrebați de viață. De propria noastră viață.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Cu gândul la Revoluție, ce-am avut și ce am pierdut?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Să le luam pe rand ;
   Libertatea, adevărat avei restricții la ieșirea din țară dar se putea merge in țările comuniste , presa era cenzurată dar azi presa este manipulatoare .
   Incredere , pe vremea aceea nu puteai să ai fiindcă nu știai cine te toarnă la Securitate , de 30 ani votăm sperănd ca se v-a schimba ceva.
   Gândurile , ne-am găndit la viitor , că o să fie bine .
   Iluziile , de 30 ani speram că va fi mai bine .
   Solidaritate , a fost la un moment dat , dar cu trecerea timpului am ajuns solidari numai inpinși politic .
   Optimismul , a fost imens , dar după 30 mai sperăm că va fi bine .
   Nu am pierdut nimic , fiindcă nu știam ce aveam să pierdem .

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.