marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Plouă în apartamentele oamenilor, pe bani mulți europeni. Ce spune primarul Călin Bibarț despre problemele reabilitării termice

  de Raluca Medeleanu | 31 august 2021, 2:00 PM | Administraţie | Topic special

  3

  Apă scursă din tavan, pe gresia dintr-un apartament de pe Revoluției

  Locatarii din apartamentele situate la ultimul etaj al fiecărei scări aparținătoare blocului cu nr. 26-38 de pe Bulevardul Revoluției au parte de nervi întinși de fiecare dată când plouă, după ce a început reabilitarea pe fonduri europene. Începute cu avânt în toamna anului trecut, lucrările – care trebuiau deja să fie gata – au început să aducă mari bătăi de cap oamenilor, mai ales în această vară, când s-a intervenit la nivelul acoperișului. De atunci, locatarii stau mereu cu mopul în mână, căci le plouă prin tavan, în unele cazuri chiar prin lustră (!) și nimeni nu pare dispus să rezolve problema.

  Blocul este inclus în Proiectul „Reabilitare Termică a blocurilor din municipiul Arad – Cererea 1”, care se ridică în total la peste 12 milioane de euro, fiind realizat din fonduri europene, guvernamentale și din bugetul local, proiect care ar fi trebuit dus la bun sfârșit în data de 31 iulie 2021.

  Situația problematică în care se află blocul respectiv am prezentat-o într-un articol din 8 iunie, când am discutat cu mai mulți locatari de acolo, iar de atunci probleme similare au mai fost observate și de alte ziare locale, la blocuri din municipiu care se află și ele în proces de reabilitare în același proiect (de exemplu, la blocul 42 de pe Corneliu Coposu și blocul A33 din zona Vlaicu), având aceeași firmă constructoare: Fildo Starcons SRL.

  Deși problema acestor reabilitări a fost semnalată în ziare, ba chiar și televiziuni și radiouri, deocamdată nu s-a luat nicio atitudine concretă. Astăzi, după ședința de Consiliu Local, la inițiativa unei televiziuni naționale, primarul Călin Bibarț a dat o declarație pentru mass media prezentă în sală, dând de înțeles că municipalitatea se pregătește să aplice sancțiuni financiare firmei constuctoare.

  „Și noi suntem nemulțumiți ca parte contactantă, pentru că – după cum știți – sunt bani europeni într-un contract pe care firma l-a obținut în urma unei licitații și are anumite obligații, dincolo de termene și de calitatea lucrărilor și de modul în care le execută și, mai ales, de a nu crea un disconfort major celor care locuiesc acolo, pentru că – evident – când se lucrează, se mai întâmplă. Evident că nu este plăcut atunci când, lucrând la acoperiș, te trezești că îți plouă în casă, de aceea noi vom verifica situația. Așa cum v-am spus, conform contractului, în astfel de situații nu există doar beneficii pentru cel care execută o lucrare, adică să primească niște bani, ci există și sancțiuni financiare pe care noi le vom aplica. Sperăm să își remedieze repede situația și să nu mai avem astfel de situații, cu atât mai mult cu cât nu suntem în luna iunie să mergem spre vară, ci suntem la ușa lui întâi septembrie și ne putem aștepta ca în lunile următoare să fie mai multe zile cu precipitații decât călduroase, iar atunci cu atât mai mult o firmă responsabilă, bună în domeniul construcțiilor, trebuie să știe acest lucru și dacă nu îl știe îl va învăța pe banii proprii”, a spus primarul Călin Bibarț.

  Citește și: Problemele reabilitării termice de pe Revoluției 26-38 pun pe fugă comercianții și întind nervii locatarilor 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si moca si cu pretentii…
   Constructorul sa lucreze cat mai ieftin, daca se poate sa vina cu bani de acasa…
   Daca e piata libera, asociatiile de locatari sa contracteze ei o firma si sa plateasca la pretul real, nu pretul cel mai mic. Orice reducere de pret se traduce prin eliminarea unei faze tehnologice, adica, se lucreaza prost.
   Deci, sper sa va ploua in apartamente pana veti pescui creveti in vana.

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.