duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Plângere la DNA pentru un contract de atribuire între firma care a făcut deratizarea la Liceul German din Arad și Primăria Sibiu

  de Special Arad | 11 februarie 2020, 11:16 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  imagien cu rol ilustrativ

  Reprezentanţii Coral Impex au făcut plângere la DNA pentru abuz în serviciu faţă de membrii comisiei de licitaţie din Direcţia de investiţii a Primăriei Sibiu, care ar urma să semneze un contract pe doi ani cu DD Chim, firma de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare implicată în intoxicarea a zeci de elevi de la Liceul german „Adam Muller Guttenbrun”, transmite News.ro.

  La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Sibiu spun că procedura, în care cele două firme au fost competitori, a fost conformă şi legală, oferta Coral Impex fiind declarată neconformă, iar „în lipsa unor documente oficiale sau a unor hotărâri judecătoreşti rămase definitive care să dovedească culpa operatorului DD Chim, rezultatul procedurii de achiziţie derulate de Municipiul Sibiu va rămâne neschimbat”. Aceştia mai arată că aceste două firme au o „istorie concurenţială şi procesuală intensă în ultimii ani în mai multe proceduri de achiziţie organizate pentru astfel de servicii în alte oraşe din ţară”.

  Citește și DD Chim, firma care a făcut deratizarea la Liceul Geman, amendată cu 40.000 lei de Direcția de Sănătate Publică… din Hunedoara

  Un avocat care reprezintă Coral Impex afirmă că Primăria Municipiului Sibiu, prin primarul Astrid Cora Fodor, se pregăteşte să semneze contractul de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare cu societatea DD Chim SRL – societatea implicată în scandalul îmbolnăvirii celor 43 de copii de la Liceul German din Arad.

  El susţine că funcţionarii Primăriei Municipiului Sibiu, „cu încălcarea prevederilor legale incidente în cauza, pentru care a fost declanşat controlul Curţii de Conturi a României”, precum şi după deschiderea dosarului penal pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, îşi menţin hotărârea de a semna contractul în cauză cu societatea DD Chim S.R.L, societate care a prejudiciat deja Municipiul Deva prin aceeaşi metodă, mai arată News.ro.

  Citește continuarea pe News.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.