vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  DD Chim, firma care a făcut deratizarea la Liceul Geman, amendată cu 40.000 lei de Direcția de Sănătate Publică… din Hunedoara

  de Raluca Medeleanu | 22 ianuarie 2020, 7:05 PM | Regional | Știri Arad | Topic special

  2

  În urma controalelor efectuate, DSP Hunedoara a amendat cu 40 de mii de lei DD Chim SRL, firma care a realizat deratizarea și dezinsecția la Liceul German „Adam Müller Guttenbrunn” din Arad. Măsura a fost luată după ce inspectorii au descoperit că produsele folosite la Arad aveau avizul expirat.

  De asemenea, se confirmă și cele scrise de Special Arad încă de la început, anume că procesul verbal al recepției lucrărilor a fost semnat în data de 17 decembrie, deci cu o lună înainte ca lucrările să fie efectuate. Mai mult, Direcţia de Sănătate Publică din Hunedoara a stabilit că atunci când DD Chim a realizat deratizarea de la Liceul German din Arad ar fi fost încăltate normele, întrucât au fost folosite două produse concomitent.

  „Conform cu procesul verbal de recepție a lucrărilor din data de 17.12.2019 produsele biocide utilizate la efectuarea dezinsecției si dezinfecției au fost combinate și utilizate concomitent prin pulverizare cu atomizorul, ceea ce nu este în conformitate cu indicațiile de utilizare din avizele sanitare ale produselor. În urma verificării Registrului Național al produselor biocide actualizat în septembrie 2019 se constată că produsul SEIF PLUS PREVENTOL CD 601, Aviz nr.1171 BIO/02/12.24 (la pozitia 644), nu mai este avizat sanitar începând cu data de 01.05.2019 întrucât producătorul nu face dovada înregistrării produsului în R4BP până la cel târziu data includerii ultimei substanțe active în lista substanțelor aprobate. Drept urmare se consideră ca operatorul a utilizat produsul după data de expirare a Avizului de punere pe piață“, a anunțat DSP Hunedoara.

  Patronul firmei contestă cele stipulte de DSP Hunedoara și susţine că toate normele au fost respectate. Acesta a declarat pentru Mediafax că va contesta în instanţă sancţiunile şi acuzaţiile DSP. Mai mult, acesta afirmă că inspectori DSP ar fi controlat firma şi în noiembrie, iar atunci n-ar fi găsit nicio neregulă, deși în stoc ar fi fost aceleaşi produse.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce asteptari sa aveti de la șpăgarul si evazionistul director Stoica?! Nu-l interesează decât cum sa devină bogat , nu ce se întâmpla cu elevii! Atâtea generații nenorocite de el ca profesor de matematica! Acum nenorocește un întreg liceu!Pacat ca nu ai posibilitatea de a alege un liceu german ca altul nu mai este in Arad!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.