vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Plăcintă cu legume

    de Special Arad | 27 octombrie 2014, 5:07 AM | Gurmand

    0

    Ingrediente:

    – 3 ouă, 200 g smântână, 100 g brânză telemea, 1 vânătă medie, 1 dovlecel mic, 3 fire ceapă verde, 1 ardei gras, 1 leg. pătrunjel verde, 2 linguri ulei, 3 linguri pesmet, 1 cub de unt, sare, piper negru, apă

    Curățăm și tăiem vânăta felii pe lungime, dovlecelul rondele, ceapa verde bucăți mari, ardeiul fâșii și tocăm mărunt pătrunjelul. Radem mic brânza.

    În două vase clocotim apă și fierbem separat feliile de vânătă și dovlecel până se înmoaie, apoi scurgem bine. În uleiul încins călim 3 min. ceapa. Într-un bol batem ouăle cu sare, piper, amestecăm cu brânză, smântână și pătrunjel verde.

    Într-un vas yena uns cu unt și tapetat cu pesmet punem 1/3 din compoziția de ouă și presărăm ceapa.

    1-img_9763

    Deasupra așezăm feliile de vânătă și dovlecel.

    1-img_9764

    Turnăm 1/3 din compoziția de ouă, deasupra așezăm ardeiul.

    1-img_9765

    Turnăm restul de 1/3 din compoziția de ouă și nivelăm.

    1-img_9766

    Punem vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 30 min. până se rumenește.

    Răcim, porționăm și servim.

    Sursa: reteteculinarepentrutoti.com

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.