vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

    Pizza turcească

    de Special Arad | 21 mai 2014, 10:50 AM | Gurmand

    0

    Iata o varianta de pizza de inspiratie araba, care te va cuceri pe loc!

    Timp de preparare: mediu.

    Numar de portii: 4.

    Complexitate: mediu.

    Ingrediente

    Pentru aluat:

    – 500 g faina

    – 10 g drojdie

    – 1 varf de cutit de sare

    – 10 linguri de ulei de masline

    Pentru umplutura:

    – 800 g carne tocata de vaca

    – 440 g rosii (la conserva)

    – 250 g branza telemea

    – 2 ardei grasi galbeni

    – 2 rosii

    – 3 cepe verzi

    – 1 ceapaƒ

    – 3 catei de usturoi

    – 2 linguri ulei de masline

    – sare

    – condimente (chilli, scortisoara, chimen)

    Pentru sos:

    – 3 rosii mari

    – 200 ml sos ajvar

    Mod de preparare
    1. Cerne faina, fa un cuib in centru si pune drojdia. Adauga ulei. Treptat, incorporeaza apa calduta (cca 250 ml) si framanta. Dupa ce aluatul de pizza s-a legat, presara sare și mai framanta cinci minute. Lasa sa creasca 45 de minute.

    2. Caleste ceapa uscata si usturoiul pana se auresc. Adauga carnea si lasa sa scada, pana se aureste carnea. Adauga sare, condimente si rosii. Lasa pe foc pentru jumatate de ora. Cand a scazut, da deoparte sa se racoreasca.

    3. Asaza acest aluat de pizza intins intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Intinde din compozitie peste aluat, presara bucatele de branza, patratele de ardei si rondele de rosii. Coace 25-30 de minute la 200 grade Celsius.

    4. Pentru sos, taie rosiile cubulete si amesteca cu sos ajvar. Taie pizza felii, presara ceapa verde tocata si orneaza cu sos de rosii si ardei.

    – Recomandare: Daca nu te dai in vant dupa pizza cu carne, pregateste aceasta reteta fara carne si poti imbogati gustul cu cateva rondele de vinete calite in prealabil.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.