Piept de pui cu creveți și lapte de cocos
Site-ul Reteteculinarepentrutoti.com ne recomandă să încercăm o rețetă exotică, care nu este deloc greu de făcut.
Ingrediente: 200 g piept de pui deozat și fără piele, 200 g creveți decorticați, 1 ardei gras roșu, 2 cepe mici, 2 căței de usturoi, 2-3 cm ghimbir, 2 roșii, 200 ml lapte de cocos, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, câte ½ linguriță curry, curcuma, ghimbir praf, coriandru și chimen măcinate, piper Sechuan
Mod de preparare:
Tăiem carnea cubulețe și o amestecăm împreună cu creveții cu condimentele. O marinăm la frigider 1 oră.
Curățăm și tăiem mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul și roșiile.
Călim în ulei ceapa, usturoiul, ghimbirul și ardeiul până se înmoaie. Adăugăm carnea și roșiile, amestecăm 2-3 min., apoi creveții, zeama de lămâie și laptele de cocos. Dăm 2-3 clocote. Servim cu orez sălbatic fiert simplu în apă cu sare.
Comentariile portalului
@Enola Gay - 15 septembrie 2024 la ora 17:09 A scoate un text din context înseamnă a lua un fragment, adică se face abstacție de conjunctură. Numele bombardierului de tipul Boeing B-29 (...)
… nimic rau: „Спутник” – satelit (program spatial sovietic de exceptie).Portbagajul bicicletei era gandit pentru Laika.Rudi Dassler nu putea decat sa fie incantat.Nu era chiar asa de rau, gaseai biciclete (...)
Doar așa, pedagogic: e o potrivire, nu o căutare. nola e pseudonimul meu - prescurtare de nume - de când fac jurnalism. Odată cu venirea digitalului cineva (...)