miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 11 tone de anvelope second-hand din Franța, oprite la Nădlac II

  de Ioana Costaș | 23 ianuarie 2024, 12:20 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Poliția de Frontieră)

  Peste 11 tone de anvelope second hand – care proveneau din Franța – au fost oprite la intrarea în țară, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Șoferul nu a putut prezenta polițiștilor de frontieră documentele necesare importului, conform prevederilor legale astfel că nu s-a permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport și a încărcăturii transportate. Deșeurile aveau ca destinație o firmă din România.

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în data de 22 ianuarie 2024, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetățean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope second-hand, de la o societate comercială din Franța pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 11.700 kg de deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: 11 tone de îmbrăcăminte și mobilă second hand din Suedia, oprite la frontiera Nădlac II

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.