sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Pentru că nu curge doar apă, ci curg bani… cuplul Falcă-Țolea pregătește debarcarea lui Bănățean, stăpânul „vacii de muls statul” numită Compania de Apă Arad

  de Alin Olteanu | 19 august 2015, 11:26 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  16

  Salarii de salarii nesimțite  (7000 – 10.000 de lei pe lună, la șefi, 4000 la un „plimbător de țeavă”). Angajați de angajați, cu sau fără „temeinice studii profesionale.” Pile de pile. Neamuri de neamuri. Prieteni de prieteni. Interese de interese. Așa se poate caracteriza Compania de Apă Arad, al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Arad și la care, până nu demult, președinte al Consiliului de Administrație era inculpatul Adrian Nedelciu, director al CJ Arad – trimis în judecată de DNA în dosarul „mită la trandafiri.”

  (Paranteză pentru inițiați: știți ce au în comun, d.p.d.v. al „afinităților elective” dialectice și istorice, Nedelciu cu Ioțcu? Au fost colegi de lopată, ca fochiști, la CET. „Lucrau”, deci, împreună de când se știu. La lopată. Acum sunt tovarăși de faptă în curs de condamnare la vreun cincinal de pușcărie. Tot la lopată… că așa te bate Dumnezeu, cu lopata.)

  În ultimii 2 ani, la Compania de Apă s-au angajat – respectiv au fost angajați – pe filiera Ioțcu – Nedelciu – Bănățean, dar și pe cealaltă, Falcă & co. (deocamdată atât:) nu mai puțin de 200 de omuleți. Mai precis, până prin 2013 erau vreo 700, acum sunt peste 900.
  Pentru prostime: Unul mai „specialist” în țevi decât altul, unul mai competent decât… ce să povestim?

  Informația că Falcă dorește să schimbe întreaga conducere a acestei societăți nu este nouă.

  Doar că până la arestarea lui Nicolae Ioțcu, oricât s-a chinuit, primarul nu a putut trece de președintele suspendat al CJ. Un război al celor două roze a fost, încă persistă urmările lui…, așa că vom avea ce scrie de acum încolo pe acest subiect.
  Acum să rămânem la asta: dorind probabil să-și impună oamenii care-i sărută poala în fiecare zi, Falcă pregătește, având acum în Adrian Țolea o sabie de samurai-vrând-nevrând, să execute întreaga conducere a Companiei, începând cu Gheorghe Bănățean – director general, și cu restul membrilor de conducere care nu-i sunt pe plac omului de la cabinetul 1 al municipiului.

  Compania de apă se află, așadar, într-un război administrativ- nesimțit să fii, și tot observi asta.

  Și… vorbind despre nesimțire… ia uitați-vă ce salarii nesimțite au cei care vând apă la populație, zi de zi, lună de lună.

  BanateanGheorge Bănățean – Director general:

   

  Salariu anual: 119.881, adică aproape 10.000 de lei (o sută de milioane de lei vechi) pe lună! La care se mai adaugă o sumă considerabilă din dividende la final de an.

   

   

   

  1-2Foto Toma 2011Toma Ștefan Marius – Director Tehnic-Producție:

  81.985 lei pe an –6.832 lei/lună

   

   

   

   

   

  1-Manager Comercial - Ec_ Gheorghe ArdeleanArdelean Gheorghe – Manager Comercial:

  91.929 lei pe an – 7.660 lei-lună

   

   

   

   

   

  1-Manager Tehnic - Ing_ Cernica TraianCernica Traian – Manager Tehnic:

  99.707 lei pe an – 8308 lei/lună

   

   

   

   

   

  VasileBorhaBorha Vasile – Manager producție:

  149.008 lei pe an!!! (Nu știm de ce managerul de producție are cel mai mare salariu,  12.417 de lei pe lună sau bănuim că mai împarte din ei…)

   

   

   

   

  1-Rodica Iova

  Iova Rodica – Manager Economic-Financiar:

  87.350 lei pe an – 7279 lei pe lună

   

   

   

   

   

  1-Costea AlinaCostea Alina Teodora – Director Economic Comercial:

  100.757 lei pe an – 8396 lei pe lună

   

   

   

   

   

  Dacă mai adăugăm că apropiatul lui Falcă, Iustin Cionca (vicepreședintele PNL) este consilierul lui Gheorghe Bănățean și încasează aproximativ 7000 de lei lunar… timp în care participă la aproape toate conferințele de presă ale partidului, atunci vă imaginați că nu credem o iotă din faptul că primarul Aradului vrea să schimbe conducerea companiei de apă pentru a scădea salariile… Mai mult ca sigur pentru a-și promova apropiații.

   

  Autori: Alin Olteanu, Lucian Valeriu

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. poate vegheaza Special Arad

   Se zice ca este pentru prima dată când Ministerul Educației, solicită recorectarea lucrărilor la nivel național. Adresa ministerului a fost emisă la 13 august iar inspectoratele județene trebuie să se conformeze și să organizeze și să coordoneze recorectarea lucrărilor. În Arad lucrările cu note mari vor trece din nou prin mâna evaluatorilor în perioada 24-28 august.

   DAR, stati linistiti ! Cine le-a aranjat prima data, si-a sters urmele in timp util ! Poate stie mai bine domnul sef de centru corectare Tocoian, cu domnul Pelegrini (ce a vrut doar si a acceptat sa stie !), cu doamna plimbatoare de lucrari Has…..
   Doar dansii stiu cum la evaluare iei 9.90 si la simulare 3 ! Poate ne impartasesc si noua secretul

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Sarmanul Iotcu, dupa ce le-a tinut spatele tuturor celor care au stiut sa il atraga la varu-„perdea a lui Dragan” de la ghereta-pizzerie cu statut de spalatorie, aproape seara de seara, dupa ce le-a angajat nevestele comesenilor cu influente prin alte segmente ale administratiei judetene,……………..sta la racoare !
   Oare, pentru ca a refuzat-o pe nevasta lui Dragan cand a cerut aceasta cu 2 sapt inainte sa il aresteze, majorarea pretului la contractul cu spalatoria ?
   Da, se intelege bine, administratorul public al judetului, a intermediat incheierea unui contract intre spalatoria sotiei si Consiliul Judetean !!! Aici nu e conflict de interese ? Dar cate alte institutii din subordine nu au primit aceeasi comanda…………

   +10 voturi
   +1
   -1
  3. Sa va spun eu dragilor, un personaj care nu apare de loc in povestea asta dar care este o „figura centrala” la renumita „Spala”: RADU RARET. Acesta este (daca nu ma insel!) vicepresedinte PSD la municipiu pe linia Maduta, fiind finul acestuia! A ratat „la mustata” o inrudire cu Sorin Blejnar, sora acestuia fiind multi ani iubita fostului sef al fiscului si prima femeie din Romania angajata comisar la defuncta Garda Financiara, in prezent angajata la CONSILIUL JUDETEAN de Iotcu.
   Acest personaj este un fel de semi-interlop, idolul lui in tinerete fiind Utu Rohozneanu, cu care era vecin. O sa revin cu detalii despre serviciile (penale) facute lui Blejnar, Marta, Maduta si altii, plus deplasari in companii „selecte” la Budapesta pentru a „inregistra” tot felul de „afaceri”!
   Voi reveni cu date incendiare despre acest Radu Raret „alias” MANDEA! Ai doar putintica rabdare, mon cher!

   +11 voturi
   +1
   -1
   • Dragilor, ghiciti: cine e nasul lui Raret, prietenul de demult si de multe firme si bani al lui Blejnar, binefacatorul lui Pribac, sponsorul unui ziarist, angajatorul tatalui ziaristului, tot pe surse, binefacator si pentru Caprar, cel care si-a botezat copii cu Iotcu invitat de seama (doar are vechime prietenia lor) si intradevar……nesuferit doar pt Marta Codrut ?
    Cine e in spatele acestui amestec de arome politice si interese dintre cei nominalizati mai sus ?

    +1 voturi
    +1
    -1
  4. Eu am doar 10 clase si...

   … nu inteleg de ce informatiile nu sunt insotite de explicatii, ca si la scoala ( macar la nivel de clasele 1-10,in cazul nostru), apoi putem trece la comentarii politice.Il luam exemplu pe bugetarul Banatean ( citez redactia ) : ”10.000 de lei (o sută de milioane de lei vechi) pe lună!”Bun, calculam acum numarul de ore pe care le lucreaza zilnic, 8h/zi, si facem inmultirea cu numarul de zile lucrate intr-o luna, 24 zile; astfel: 8 ore/zi x 24 zile = 192 de ore ( 200 de ore sa fie/ luna ).Acum, ca sa aflam cu cat este platit Banatean / ora lucrata pe zi, impartim 10.000 de lei la 200 de ore si avem = 50 de lei / ora, corect, da?Nu este un salariu mare, asa cum sugerati dumneavoastra, multi sunt platiti in AR cu 50 lei / ora.Putem extrapola calculul si la ceilalti afisati in fotografii, este egal.Ceea ce nu scoateti in evidenta este faptul ca acesti bugetari, din cele 8 ore in care ar trebui sa lucreze in FIECARE ZI, ca si restul colegilor, fac afaceri sau imbarligaturi politice, mananca sau chefuiesc pe banii nostri, corect, da?ASTFEL, calcul remuneratiei pentru Banatean & Co. devine: lucreaza ( maxim ) 1 h pe zi x 24 de zile pe luna = 24 de ore pe luna.Astfel, 10.000 , impartit la 24 = 416 lei / ora, ceea ce inseamna deja un salariu prea mare pentru el / ei.Salariul real este, dupa acest calcul onest facut, de 416 lei pe ora x 8 ore pe zi = 3.320 lei pe zi x 24 de zile = 80.000 lei pe luna, nu de 10.000 lei, da?Ei, asta-i un calcul cat de cat apropiat de realitate, in toate regiile, nu numai la RAAC!!!Sper ca am fost sufiecient de explicit!Oricum sunteti ilari si unii si altii!

   +4 voturi
   +1
   -1
  5. Da pe Urzică cine la angajat statistician ? E un politruc ieftin care nici nu merge la servici. Poate prinde acum ceva functie ca doar e destept ( vezi Spitalul Dezna) si frumos, linge orice cur nespalat, are viitor politic băiatul asta. E ceea ce nu ar trebui sa fie in politica romaneasca. O fi bi ?

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Cui sa ii fie rusine ? Sau cum, cand nici asa nu sunt satui ! Prima data intri pe sub piele dupa contracte, pe urma esti atent, pe urma clar primesti lucrari ca esti baiat cuminte, pe urma ceri si tu post de Director Economic Comercialpentru sotie, si asa ajunge doamna fara vechime si experienta…pe post de 100.757 lei pe an.

    +2 voturi
    +1
    -1
  6. Ati uitat de harsan, finul directorului general. Incompetenti platiti regeste. Aroganti pe banii contribuabililor. 2-3 ore de „munca” pe zi… Nesimtire curata. Scuza pt mizeria asta? Avem profit! Bravo ma! Vindeti apa…ce buni manageri sunteti. Niste lichele, capuse ale banului public. Pacat ca DNA doarme si voi ati tocat zeci, poate sute de milioane de Euro, impreuna cu Iotcu si mafiotii Cornu, Caraiman…
   Meritati demisi toti, trimisi la plimbare, iar aceasta institutie a statului, sa fie reformata din temelie.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.