Pentru că nu curge doar apă, ci curg bani… cuplul Falcă-Țolea pregătește debarcarea lui Bănățean, stăpânul „vacii de muls statul” numită Compania de Apă Arad
Salarii de salarii nesimțite (7000 – 10.000 de lei pe lună, la șefi, 4000 la un „plimbător de țeavă”). Angajați de angajați, cu sau fără „temeinice studii profesionale.” Pile de pile. Neamuri de neamuri. Prieteni de prieteni. Interese de interese. Așa se poate caracteriza Compania de Apă Arad, al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Arad și la care, până nu demult, președinte al Consiliului de Administrație era inculpatul Adrian Nedelciu, director al CJ Arad – trimis în judecată de DNA în dosarul „mită la trandafiri.”
(Paranteză pentru inițiați: știți ce au în comun, d.p.d.v. al „afinităților elective” dialectice și istorice, Nedelciu cu Ioțcu? Au fost colegi de lopată, ca fochiști, la CET. „Lucrau”, deci, împreună de când se știu. La lopată. Acum sunt tovarăși de faptă în curs de condamnare la vreun cincinal de pușcărie. Tot la lopată… că așa te bate Dumnezeu, cu lopata.)
În ultimii 2 ani, la Compania de Apă s-au angajat – respectiv au fost angajați – pe filiera Ioțcu – Nedelciu – Bănățean, dar și pe cealaltă, Falcă & co. (deocamdată atât:) nu mai puțin de 200 de omuleți. Mai precis, până prin 2013 erau vreo 700, acum sunt peste 900.
Pentru prostime: Unul mai „specialist” în țevi decât altul, unul mai competent decât… ce să povestim?
Informația că Falcă dorește să schimbe întreaga conducere a acestei societăți nu este nouă.
Doar că până la arestarea lui Nicolae Ioțcu, oricât s-a chinuit, primarul nu a putut trece de președintele suspendat al CJ. Un război al celor două roze a fost, încă persistă urmările lui…, așa că vom avea ce scrie de acum încolo pe acest subiect.
Acum să rămânem la asta: dorind probabil să-și impună oamenii care-i sărută poala în fiecare zi, Falcă pregătește, având acum în Adrian Țolea o sabie de samurai-vrând-nevrând, să execute întreaga conducere a Companiei, începând cu Gheorghe Bănățean – director general, și cu restul membrilor de conducere care nu-i sunt pe plac omului de la cabinetul 1 al municipiului.
Compania de apă se află, așadar, într-un război administrativ- nesimțit să fii, și tot observi asta.
Și… vorbind despre nesimțire… ia uitați-vă ce salarii nesimțite au cei care vând apă la populație, zi de zi, lună de lună.
Gheorge Bănățean – Director general:
Salariu anual: 119.881, adică aproape 10.000 de lei (o sută de milioane de lei vechi) pe lună! La care se mai adaugă o sumă considerabilă din dividende la final de an.
Toma Ștefan Marius – Director Tehnic-Producție:
81.985 lei pe an –6.832 lei/lună
Ardelean Gheorghe – Manager Comercial:
91.929 lei pe an – 7.660 lei-lună
Cernica Traian – Manager Tehnic:
99.707 lei pe an – 8308 lei/lună
Borha Vasile – Manager producție:
149.008 lei pe an!!! (Nu știm de ce managerul de producție are cel mai mare salariu, 12.417 de lei pe lună sau bănuim că mai împarte din ei…)
Iova Rodica – Manager Economic-Financiar:
87.350 lei pe an – 7279 lei pe lună
Costea Alina Teodora – Director Economic Comercial:
100.757 lei pe an – 8396 lei pe lună
Dacă mai adăugăm că apropiatul lui Falcă, Iustin Cionca (vicepreședintele PNL) este consilierul lui Gheorghe Bănățean și încasează aproximativ 7000 de lei lunar… timp în care participă la aproape toate conferințele de presă ale partidului, atunci vă imaginați că nu credem o iotă din faptul că primarul Aradului vrea să schimbe conducerea companiei de apă pentru a scădea salariile… Mai mult ca sigur pentru a-și promova apropiații.
Autori: Alin Olteanu, Lucian Valeriu
Comentariile portalului
Urmează campania. Veți vedea dacă se va apela la.altii pt următoarele acțiuni. Părerea mea ca nu. Ca trece și efectul materialului de presă. Că-ș (...)
O recomandare, cu permisiunea dvs Faceți o solicitate de informații pe legea accesului la înfo de interes public. Sa va spună primăria, cja, cmc, cjc care este (...)
Dezmățul factorului atracției erotice între Administrația publică locală și sarmalele - La Oradea "creșterea calității vieții într-o comunitate" - cine are conducere gospodară se (...)