joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Pedepse mai mici și achitări, în rejudecare, pentru cei trei oameni ai străzii care au tâlhărit și înjunghiat un bărbat care s-a adăpostit într-o casă de pe strada Constantin Brâncuși

  de Ioana Costaș | 11 decembrie 2023, 8:14 AM | Știri Arad

  0

  Tribunalul Arad a pronunțat vineri, 8 decembrie, sentința, în rejudecare, în procesul celor trei bărbați, oameni ai străzii – cu vârste cuprinse între 28 și 41 de ani, din județele Arad și Sălaj – care au tâlhărit și înjunghiat un bărbat fără adăpost, în vârstă de 44 de ani, fapta având loc în luna septembrie a anului trecut într-o casă de pe strada Constantin Brâncuși, în Vlaicu. Aceștia au primit pedepse mai mici și achitări în rejudecare.

  Citește aici: Cei trei bărbați care au jefuit și înjunghiat în inimă bărbatul din Vlaicu au fost arestați preventiv · Special Arad

  Reamintim cititorilor că dosarul a fost trimis spre rejudecare de către Curtea de Apel Timișoara, după ce Tribunalul Arad, la prima sentință, nu s-a aplecat asupra unei pedepse accesorii, cea prin care este interzis dreptul de a alege, și a lăsat nesoluționată latura civilă și pentru că, și cel mai important, judecătorul nu a motivat hotărârea de condamnare pe care a pronunțat-o.

  Tribunalul Arad a pronunțat prima sentință în acest dosar în 2 februarie 2023. Atunci a decis să-i condamne pe doi dintre cei trei inculpați, este vorba despre Ioan Dragoș și Florian Bojan, la câte 13 ani de închisoare pentru tentativă la săvârșirea infracțiunii de omor calificat și tâlhărie calificată. Al treilea inculpat, Adrian Ilie Bojan, a fost condamnat la 14 ani și 4 luni pentru aceleași infracțiuni.

  De asemenea, judecătorul a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă exercitată de partea civilă. Atât Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad cât și persoanele condamnate au atacat sentința la Curtea de Apel Timișoara, instanța de pe Bega hotărând trimiterea cauzei înapoi la Tribunalul Arad spre rejudecare.

  În rejudecare, cei trei inculpați au primit pedepse mai mici, în cazul a doi dintre ei hotărându-se achitarea pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat. În soluția pe scurt a Tribunalului Arad din 8 decembrie se arată următoarele: „Condamnă inculpatul Ioan Dragoş, în prezent arestat preventiv în cauză în Penitenciarul Arad, la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat.

  Condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Aplică inculpatului pedeapsa principală cea mai grea, aceea de 9 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din totalul celeilalte pedepse stabilite, adică un spor de 1 an şi 8 luni închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani şi 8 luni închisoare”.

  În ceea ce-i privește pe ceilalți doi, Tribunalul Arad a hotărât, în rejudecare, să-i achite pentru infracțiunea de tentativă la omor calificat, condamnându-i pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificat, ambii bărbați primind câte 5 ani de închisoare.

  Condamnă inculpatul Florian Bojan, în prezent arestat preventiv în cauză în Penitenciarul Arad, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Achită acelaşi inculpat cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat.

  Condamnă inculpatul Adrian Ilie Bojan, în prezent arestat preventiv în cauză în Penitenciarul Arad, la pedeapsa de 5 (ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată în stare de recidivă postexecutorie. Achită acelaşi inculpat cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat în stare de recidivă postexecutorie”, se mai arată în hotărârea instanței arădene.

  Tribunalul Arad a mai decis respingerea acţiunii civile exercitată de persoana vătămată, dispunând în schimb „confiscarea specială a sumei totale de 80 de lei, adică 26,66 de lei de la fiecare inculpat, sume dobândite prin comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată”. Sentința nu este definitivă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.