Pecicanii inimoși au adus bucurie și zâmbete pe chipurile a câtorva zeci de copii nevoiași, în prag de sărbători | Foto

  de Andrei Fuliaș | 20 aprilie 2019, 10:29 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Bucuria unui copil, atunci când primește ceva, orice, este foarte greu de măsurat în cuvinte, însă copiii despre care scriem astăzi au uitat și să se bucure. Iar asta se datorează sărăciei. O sărăcie în care ei s-au născut și trăiesc fără voia lor, fără vina lor. Însă un grup de oameni inimoși din Pecica și-a propus să încerce totuși să aducă bucurie în sufletele mai multor copii nevoiași din orașul lor, în pragul Sărbătorilor Pascale. Și nu este pentru prima oară când fac asta, însă este pentru prima oară când noi am aflat involuntar de aceste acțiuni, fiindcă nu și-au dorit publicitate, iar de aceea noi am considerat că aceste gesturi merită să fie făcute cunoscute cititorilor noștri, în speranța că mulți dintre dumneavoastră le veți urma exemplul.

  Astfel, la inițiativa doamnelor Simona Bahrim, Antonia Milovan, Monica Velici, Ancuța Giurgiu și Medeea Fildan, mai mulți pecicani au decis oarecum să „înfieze” un copil pentru o zi. Au fost identificați peste 40 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani, majoritatea dintre aceștia fiind cazuri sociale, cu părinți fără venituri sau cu situații materiale dificile.

  Fiecare dintre binevoitori și-au putut alege unul, doi sau mai mulți copii, pe care să-i „îmbrace” cu haine noi, de Paști. Cu siguranță cei mai mulți dintre dumneavoastră vă amintiți cum era oarecum o tradiție ca, în pragul Sărbătorilor de Paști, părinții să vă cumpere haine noi. Ei bine, cei mai mulți dintre acești copii n-au avut vreodată bucuria de a purta haine noi și n-au avut niciodată prilejul de a se afla într-un magazin cu haine sau jucării și de a-și alege ce vor ei de pe rafturi.

  Așa că, sâmbătă dimineața, grupul de copii identificat de cei care au inițiat această acțiune și pecicanii care au vrut să le facă o bucurie acestor copii s-au întâlnit în fața unui magazin din oraș. Vreme de două ore, copiii și pecicanii care i-au „adoptat” pentru o zi au umplut coșurile cu lucruri frumoase și noi, în funcție de ce și-a dorit fiecare dintre micuți.

  Dar surprizele pentru cei mici nu s-au oprit aici. După ce și-au terminat cumpărăturile, copiii au fost duși la distracție. Mai exact, aceștia au fost duși la Ferma de Bivoli din Pecica, unde s-au putut bucura, așa cum o să vedeți și în fotografiile atașate acestui articol, de o demonstrație de dresură canină (oferită de Școala de dresaj Calipso din Turnu, cu dresorul Attila Toth), de jocul cu mingea, de datul în leagăn și pe tiroliană sau de un atelier de creație. Și dacă tot este vorba despre Sărbătorile Pascale, preotul Radu Kosztner le-a ținut celor mici și o mai scurtă „oră” de religie, până când aceștia s-au delectat cu pizza și alte bunătățuri.

  Și pentru că, în același timp, Ferma de Bivoli de la Pecica a fost vizitată și de câțiva copii de la Casa de copii din Variaș, județul Timiș, aceștia au primit la rândul lor pizza, sucuri și câte un pachet cu dulciuri.

  Campania s-a numit „Îmbracă un copil de Sf. Paști”, iar cei implicați au promis că, așa cum nu a fost prima acțiune de acest fel, nu va fi nici ultima. Nouă ne rămâne doar să ne scoatem pălăria în fața dumneavoastră, oameni frumoși, să vă felicităm și să vă dorim sărbători fericite, alături de cei dragi vouă!

  Atașat, în galeria foto, puteți vedea fotografii de pe tot parcursul acțiunii caritabile.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.