sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fetele cu flori pe motociclete au mărșăluit pentru respectul în trafic

  de Raluca Medeleanu | 8 iulie 2019, 8:45 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: Anca Aeb)

  Motoarele au primit straie de sărbătoare, iar posesoarele lor, doamne și domnișoare din Arad, nu s-au lăsat nici ele mai prejos cu ținuta, duminică la amiaz. Totul a avut de-a face cu evenimentul „Flori, fete și motociclete”, ajuns la ediția a doua.

  Trecătorii și-au putut scălda ochii și au putut face fotografii astfel în fața Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad, unde s-au adunat zeci de motocicliste care, apoi, au pornit în marș pe străzi, părăsind orașul și oprindu-se la Săvârșin. Evenimentul se dorește mai ales un manifest prin care se atrage atenția asupra respectului în trafic.

  În plus, anul acesta fetele s-au gândit să facă și o strângere de fonduri pentru un caz umanitar, astfel că pe parcursul evenimentului au încercat să strângă bani pentru o familie aflată în dificultate din comuna Horia. Acțiunea este coordonată de voluntarul Valentin Caldaras.

  65974954 1674882405989604 6619363138003271680 o

  „Familia este din comuna Horia, județul Arad. Sunt 10 copii din care 2 sunt abandonați la protecția copilului. Eu am fost voluntar intr-un centrul de plasament unde cei doi frați au locuit de la vârsta foarte frageda, iar de 7 ani îi cunosc pe acești copii. Părinți nu au lucrat cu carte de munca, mama a fost doar casnica și tata ajutor lucrător comercial. Venitul în casa era doar din partea al tatălui și alocațiile celor 8 copii. Copii familiei Andonie au nevoie după înmormântare de o casa mare unde sa locuiască deoarece garsoniera unde locuiesc are 35 de metri pătrați și cea mai mare fata părăsește sistemul de protecție deoarece are 19 ani și va venii cu ei împreună. Mama nu știe sa scrie, copii sunt foarte înapoiați și cu prb de comportament în urma needucatiei care nu au primit-o, iar de curând am făcut un apel umanitar către toți prietenii colegii voluntarii diferiți sponsori și muncitori sa renovam întregul apartament de la A la Z. În decursul celor 5 zile, cu 5 muncitori și cu un interval orar de 55 de ore apartamentul a fost pus pe picioare adica:
  -Schimbat uși, geamuri, cimentat, parchetat, vopsit, cumpărată mobila peste tot și amenajat întregul apartament. Astăzi au un apartament dotat și aranjat la cheie. Problema cea mai mare și grava este ca familia nu mai poate locui în acest apartament în urma locului foarte mic. Apartamentul dorim sa îl lăsăm fetei cea mare și restul 8 copii sa locuiască într-o casa cu bunica și mama copiilor. Pentru acest lucru am deschis un cont în euro și în lei pe numele mamei, iar pana în prezent avem 21 de mii de lei noi. Am vorbit cu autoritățile locale, presa și câteva primarii sa desfășurăm o gama de acțiuni caritabile în care sa strângem 40000 de mii de euro. Primăria din Vladimirescu ne mai pune la dispoziție 10000 de euro și mai avem nevoie de 25000 de euro. Numărul meu de contact este 0755503549.”, spune Valentin.

  proiect caritabil arad

  Pentru cei care doriți să ajutați și dumneavoastră familia, conturile sunt:

  Titular:Viorica Onufrei
  IBAN: RO892ZBR0000060021004238
  Raiffaisen Bank
  Cod swiftRZBRROBU
  RON

  Viorica Onufrei
  IBAN: RO62ZBR0000060021004239
  Raiffaisen Bank
  Cod swift: RZBRROBU
  EURO

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.