joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pe jos și cu țigările în brațe, mai mulți români au încercat să introducă „marfa” în țară

  de Special Arad | 12 noiembrie 2021, 10:29 AM | Naţional

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat în cadrul unor acțiuni desfășurate la frontiera verde, aproximativ 6.000 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 67.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

  Ieri, 11 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare, judeţul Satu Mare, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 15.25, poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Șirlău, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

  Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase trei focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale. Imediat au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

  În urma acțiunii, la fața locului au fost descoperite trei colete cu țigări, care în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 5.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 58.500 lei. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

  În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

  Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au descoperit, ieri, abandonat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Straja, un colet cu țigări, de proveniență Duty-Free. S-a procedat la monitorizarea zonei, fiind inștiințate și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. Coletul a fost transportat la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 750 pachete țigări, în valoare de 8.800 lei.

  În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.