Patru români au fost evacuaţi din Caraibe din cauza uraganului Irma

  de - | 12 septembrie 2017, 9:00 AM | Internaţional

  0

  Patru români dintre cei 15 care erau blocaţi pe mai multe insule din Caraibe după trecerea uraganului Irma au fost evacuaţi în siguranţă, relatează Digi 24.

  Ministerul de Externe a anunţat în urmă cu puţin timp că doi cetăţeni români au fost evacuaţi cu ajutorul francezilor prin Guadelupa, iar alţi doi au ajuns în Puerto Rico, de unde vor fi îmbarcaţi într-un avion cu destinaţia New York.

  Evacuarea cetăţenilor români, ca a tuturor celor blocaţi în Caraibe, nu este o misiune uşoară, pentru că infrastructura e, pe alocuri, complet distrusă.

  Autorităţile române colaborează cu cele din patru ţări care au teritorii în zonă – Franţa, Olanda, Marea Britanie şi Statele Unite.

  Pe de altă parte, în Florida, unde locuiesc peste 35.000 de români, pericolul încă nu a trecut. Uraganul Irma a fost retrogradat la statutul de furtună tropicală, dar încă are forţa să provoace inundaţii şi pagube.

  Sursa: The New York Times

  Sursa infografic: The New York Times

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.