Părinții se vor ocupa de triajul epidemiologic al elevilor și vor ține legătura constant cu medicul de familie

  de Andreea Daniela B. | 7 septembrie 2020, 4:27 PM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  În conferința de presă desfășurată astăzi la Inspectoratul Școlar Județean Arad, directorul DSP Arad, Horea Timiș a precizat și faptul că medicii de familie sunt o parte importantă în procesul de indentificare a persoanelor care au contactat virusul Covid-19.

  Acesta îndeamnă pe toată lumea, dar în special părinții, să asculte de medicii de familie când aceștia pun un diagnostic. El a declarat că sunt foarte multe cazuri identificate de medicii de familie și că cei de la DSP, care au testat persoanele în cauză, reprezintă doar confirmarea, diagnosticul fiind pus deja corect aproape de fiecare dată.

  Așadar, Horea Timiș sfătuiește părinții să țină constant legătura cu medicii de familie, pentru că ei se află în spatele sistemului de identificare. De asemenea, părinții sunt îndemnați să se prezinte la medicul de familie în cazul în care copilul prezintă simptome.

  Cât despre triajul epidemiologic, care a fost o adevărată controversă până acum, inspectorul școlar general Marius Göndör a explicat că de acest lucru se vor ocupa chiar părinții. Aceștia vor avea datoria de a analiza starea de sănătate a copilului, să-i ia temperatura și dacă au vreo suspiciune, să nu îl trimită la școală, ci să sune în cel mai scurt timp medicul de familie.

  Pe de altă parte, dacă unul dintre elevi va prezenta simptome în timpul orelor de curs, acesta va fi izolat într-o sală separată în timp ce cadrele medicale vor lua legătura cu familia elevului. Cel mai important lucru este ca părinții să realizeze că ei trebuie să fie primii care verifică starea de sănătate a copilului, atât spre interesul lor personal, cât și spre binele celorlalți.

  Citește și:

  Noul an școlar la Arad. Directorul DSP ne asigură că zonele roșii nu-s așa de roșii, iar inspectorul școlar general roagă părinții să nu transfere teama spre elevi

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.