vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Horea Timiș ar urma să ajungă consilier la Ministerul Sănătății. Cine îi va lua locul la DSP Arad

  de Raluca Medeleanu | 31 martie 2022, 4:36 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  5

  Directorul DSP Arad, Horea Timiș, ar urma să plece din conducerea instituției din Arad pentru a deveni consilier al lui Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății. Contactat telefonic de Special Arad, acesta nu a dorit să facă o declarație oficială, spunându-ne doar că într-adevăr este în discuții cu cei de la minister.

  Din informațiile pe care le deținem, pentru perioada în care Timiș ar activa la București, în locul acestuia ar fi numită director interimar Geanina Potolia, care este medic chirurg angajată în cadrul DSP Arad. Soțul acesteia este consilierul local Octavian Potolia (PMP) de la Consiliul Local Șofronea.

  Pe surse, aflăm că Horea Timiș ar urma să devină consilier la Ministerul Sănătății, după care ar putea să fie responsabil cu formarea echipelor pe partea de spitale, la nivel național.

  Nu este prima oară când Timiș ar ocupa funcția de consilier al Ministerului Sănătății. Acesta a mai ocupat o astfel de funcție în trecut, imediat după ce a fost și directorul DSP Alba, iar după aceea a activat o perioadă în mediul privat. În plină pandemie, a revenit la stat, ocupând postul de director al DSP Arad, în locul lui Constantin Cătană.

  În timpul mandatului său la DSP Arad, instituția a intrat într-o alianță a DSP-urilor numită „Alianța Vestului pentru Sănătate Publică”, alături de DSP Timiș și DSP Hunedoara, în dorința de a îmbunătăți implementarea unei Strategii de Sănătate pe Regiunea Vest, într-un program pilot de dezvoltare regională pentru sectorul sanitar, pe șase componente strategice: Digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluții inteligente de e-Health, analiza nevoilor de servicii medicale, optimizarea transferurilor interjudețene a pacienților, optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune, realizarea unor echipe comune de control interjudețene, respectiv elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

  Vom reveni cu informații.

  Citește și: Familie, afaceri, prietenii, ilegalități și ce l-a adus pe doctorul Horea Timiș la Arad – interviu cu directorul DSP – Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ne-am obisnuit deja sa achitam salarii incompetentilor din ministere,dar si de pe plan local!
   Oare poate cineve sa numeasca un directoras din institutiile statului,care in afara de obedienta politica mai stie ceva?
   Geanina Potolia-colegii de facultate nu sunt mirati de numire;pentru functii de genul acesta nu ai nevoie de minte…

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Mafiotul nu are prieteni și nici o nevoie acută nu-l mână să-și facă unii. Toți cei care gravitează în jurul lui sunt slugi obediente … din tagma pupincuriștilor. Habarniști incomptenți în meseriile lor, ce nu pot supraviețui decât așa, transformați în râme.

    0 voturi
    +1
    -1
  2. Va dati seama, oameni buni…DSP Alba a făcut party camd a scăpat de Timiș. În Ministerul Sănătății este un cvasinecunoscut. DSP Arad petrece numai la gândul ca scăpa de el…dar ziarele ii ridica osanale. Dosare de frauda, achiziții fără respectarea legislației, numiri de directori de spitale în incompatibilitate crasa…dar pentru ca nu ne numim DNA nu avem voie sa acuzam. Unde sunt milioanele cheltuite în pandemie? Unde sunt amărâții care au mâncat frig în vama??? Oare ministrul sănătății știe ce consilier își alege? Nu a realizat decât haos și ura în Arad, în spitale și DSP. Pleca pentru ca este nevoit, nu pentru ca îl vrea cineva în alta parte. Legea spunea…vor fi numiți pe perioada stării de alerta și vor sta maxim 30 zile după ridicarea acesteia.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.