Părintele diacon Gheorghe Hodrea și mărturisirea sa în Postul Paștelui: „Îl iert pe unul dintre medicii specialiști care, deși ne cunoaștem de generații, nu ne-a ajutat”

  de Special Arad | 15 martie 2021, 9:17 AM | Povești despre oameni | Topic special

  6

  Ore, zile, săptămâni, luni grele au urmat morții tatălui pentru familia părintelui diacon Gheorghe Hodrea. Ieri seară, cu câteva ore înainte de începerea Postului Paștelui, părintele și-a publicat MĂRTURISIREA pe pagina sa de Facebook, după îndelungi ore, zile, săptămâni și luni de chin și suferință prilejuite de moartea tatălui său, una pe care, deși nu o spune direct, se datorează mai multor factori. UMANI.

  Nu credem că trebuie să mai adăugăm altceva, decât să vă lăsăm să citiți cutremurătoarele rânduri așternute de părinte după, mai mult ca sigur, o îndelungă chibzuință. Cu siguranță o să înțelegeți foarte bine. Și o să înțelegeți și eleganța părintelui în ciuda cutremurătoarei istorisiri.

  „MĂRTURISIRE. La ceas de post și rugăciune, după îndelungi frământări, consider că a sosit momentul unei mărturisiri. În data de 4 decembrie 2020, tatăl meu, Gheorghe Hodrea, urmare unei suferințe venită pe neașteptate, a decedat. Se infectase cu SARS COV 2, împreună cu mama, “aproape” inexplicabil, după ce am făcut tot posibilul să-i protejăm și mai tot anul nu au ieșit din gospodărie. Totul a început cu starea de rău aferentă, urmată de testare și apoi internarea la Spitalul Municipal din Arad, în data de 16.11.2020.
  De-a lungul a 9 zile de tratament, în vreme ce starea de sănătate a mamei mele a devenit din ce în ce mai bună, tatăl meu s-a simțit tot mai rău, astfel încât, în seara zilei de 25.11.2020, încă pozitivat, a fost transferat la secția Covid din Grădiște, la ATI, iar mama, negativată, a fost externată. După alte 9 zile, fără putința de a lua legătura cu noi, cei ai familiei, tatăl meu s-a stins singur, în condiții pe care doar el și Bunul Dumnezeu le știe întru totul.
  Mărturisirea mea s-ar fi rezumat doar la atât, dacă un document, în posesia căruia am intrat la un moment dat, nu mi-ar fi trezit suspiciuni și mari semne de întrebare. Și totuși, urmare citirii documentului, după atâtea lacrimi și suspine, după atâtea strigăte de deznădejde strivite între dinți, acum, la început de post, în duminica iertării, ÎI IERT pe toți cei care nu ne-au sprijinit la necaz, adică:
  -pe unul dintre medicii specialiști pe care, deși l-am rugat în virtutea faptului că ne cunoaștem de generații, nu ne-a ajutat;
  -pe ceilalți medici, cu care deși ne cunoaștem, s-au ferit să-mi comunice date exacte despre starea reală a tatălui meu, precum și decesul;
  -pe cei care mi-au ascuns faptul că tatălui meu i se făcuse, câtă vreme a fost internat la secția Covid din Grădiște, două teste ale căror rezultate au fost negative, în documentul pe care îl am în posesie fiind menționat explicit acest fapt într-o rubrică în care se află numărul meu de telefon și o semnătură indescifrabilă;
  -pe cei care mi-au eliberat Certificatul medical constatator al decesului, care în textul ce face referiri la cauza decesului nu au menționat faptul că tatăl meu era negativat;
  -pe toți cei pomeniți mai sus, care, în cele din urmă, prin deciziile lor, nu ne-au îngăduit să ne luăm decedatul acasă în condiții normale, împiedicându-ne, astfel, până și să ne plângem după tradițiile îndătinate tatăl.
  Și totuși, dincolo de toate cele întâmplate, au fost și cadre medicale care s-au comportat decent, acelora le mulțumesc cu deosebit respect pentru tot sprijinul.
  În încheiere mai adaug următoarele – acum, la ceas de post și rugăciune, cer iertare tuturor celor pe care i-am necăjit, cu vrere și fără vrere. Celor care au trecut prin necazuri asemănătoare celor ale familiei mele, ori mult mai mari și mai greu de îndurat, le cer să mă ierte că i-am iertat pe toți cei pomeniți mai sus.
  Tuturor specialiștilor ATI le doresc SUCCES amintindu-le cugetarea poetului și eseistului american Ralph Waldo Emerson – “Să știi că măcar cineva a respirat mai ușor datorită ție – asta înseamnă să ai SUCCES!”
  Tuturor, vă doresc multă sănătate și răspuns bun la înfricoșătoarea judecată a lui Hristos !

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Din ce spune preotul, mai ales ultima fraza, pare mai mult un blestem decat o iertare. De asemenea a incercat cu pile si cunostinte sa influenteze modificarea unor proceduri valabile pentru toti bolnavii covid. Stiu ca sunt lucruri spuse din durere si din neputinta de a face ceva pentru tatal sau. Daca crede ca personalul medical a gresit s-o spuna direct sau sa-i dea in judecata. In rest doresc condoleante familiei indoliate si Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe tatal preotului.

   0 voturi
   +1
   -1
   • De ce sa sufere in tacere? Eu m.am bucurat ca a impartit durerea cu ” noi” cei care am pierdut oameni iubiti in ” condiții asemanatoare”. Iar adevarul ultimei fraze nu e un blestem! E o concluzie. Nu doresc nimănui sa treaca prin durerea cauzată de blocajul creat de Spitalul Județean Gradiste in a informa familia corect, in a.i lasa pacientului celularul atata timp cat e conștient. Aspectul psihologic a fost total ignorat acolo. Oxigenul ce l.ar fi pierdut bolnavul vorbind la telefon ar fi fost compensat enorm printr.un moral ridicat auzind vorbe calde din parrea familiei. Nu doresc nimănui să se chinuie saptamani sau luni cu durerea ce o simti când pierzi așa crud pe cineva. 9 zile de neștiință, 9 zile in care conștiința tatalui sau a asteptat glasul iubit al fiului, sl familiei! Si a murit cu spaima singurătății in condiții îndoielnice după tot ce știm la ora actuală despre sedarea si legarea pacientului.

    0 voturi
    +1
    -1
  2. infricosatoarea judecata a lui hristos?hristos isi iubeste semenii orice ai fi cand va veni el nu va fi nimic infricosator eu cred ca nunil cunosti cu adevarat pe hristos oricat ai fi de om rau hristos nu are nimic infricosator in el din contra e multa blandete bucurie si iubire ce ai scris tu acolo e manie pamanteasca si denota multa necunoastere ..asa sa ne ajute dumnezeu amin!

   --4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.