marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Parchetul European a ridicat peste 112.000 de euro în urma percheziţiilor de la Arsat

  de Special Arad | 12 martie 2024, 6:48 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Ieri, filialele Parchetului European (EPPO) din Timișoara și București au percheziționat Arsat Industrie din Pecica, companie privată cu importante afaceri în judeţul Arad (care deține și Vechiul Cazinou și Hotelul Parc din municipiu), precum și locuințele a doi asociați, în cadrul unei anchete care vizează suspiciuni de fraudă într-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014–2020, în valoare de peste 3 milioane euro, finanțare nerambursabilă UE. Astăzi, Parchetul European a ieşit cu un comunicat.

  Potrivit anchetei procurorilor europeni, administratorul firmei beneficiare e suspectat că a falsificat declarațiile privind lucrările, care nu au fost executate integral. Se bănuieşte că facturi fiscale, rapoarte de lucru și alte documente au fost transmise către o organizație intermediară de gestionare a fondurilor UE dând impresia că lucrările au fost finalizate, dar în realitate nu au fost executate integral, se arată într-un comunicat al Parchetului European.

  În timpul perchezițiilor au fost ridicate peste 112.000 de euro, 17.300 de lei, precum și o serie de documente.

  Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul Poliției Județene Timiș (Inspectoratul de Poliție Județean Timiș) și al Inspectoratului Județean de Jandarmi din Arad.

  EPPO este Parchetul independent al Uniunii Europene. Este responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, Laura Codruța Kövesi fiind procurorul-șef.

  Firma Arsat Industrie produce dispozitive de manipulat motoare de avioane, pentru industria aeronautică, domeniu în care a accesat fonduri europene pentru achiziționarea de echipamente de ultimă generație. Compania mai produce repere pentru domeniul aeronautic, naval, trenuri de mare viteză, utilaje terasiere, domeniu medical, automotive, electronic. De asemenea, Arsat Industrie a cumpărat Vechiul Cazino din Arad și l-a restaurat, firma urmând să refacă și Hotel Parc. Mai multe detalii, aici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.