joi, 3 octombrie, 2024

Special Arad Logo

    Arsat Industrie neagă acuzațiile de fictivitate și de fals în acte și declarații, în dosarul instrumentat de Parchetul European

    de Special Arad | 23 august 2024, 9:55 AM | Știri Arad | Topic special

    4

    Compania Arsat Industrie a trimis un punct de vedere pe adresa redacției, legat de dosarul instrumentat de Parchetul European care vizează societatea, precum și poze cu hala la care Parchetul European a făcut referire în comunicatul de presă remis, dar și două videouri în care este sunt prezentate utilajele aferente extinderii capacității de producție, pe fonduri europene, care au intrat în atenția procurorilor.

    Citește aici: Case, terenuri și numerar în valoare de 1 milion de euro, confiscate în dosarul fraudei Arsat Industrie

    Conducerea Arsat Industrie Pecica precizează că a luat la „cunoștință acuzațiile care i-au fost aduse de către procurorii Parchetului European, Biroul Teritorial Timișoara/București, și precizează faptul că, la momentul la care va avea acces la dosar, va putea face clarificările necesare pentru a-și dovedi nevinovăția”.

    „Arsat Industrie dorește să precizeze în acest moment faptul că neagă acuzele de fictivitate și de fals în acte și declarații, în condițiile în care proiectul pentru care s-au accesat fondurile europene și care face obiectul acestui dosar va fi finalizat, în noul termen agreat cu Finanțatorul, 30 noiembrie 2024, toate bunurile/utilajele pot fi identificate ușor în noua hală (așa cum puteți vedea în fișierele atașate), extinderea capacității de producție urmând să-și dovedească utilitatea pentru care fondurile europene au fost accesate.

    Ca atare, excludem ideea unei fraude și suntem convinși că vom putea clarifica, în viitorul apropiat, toate aspectele ce ne sunt imputate. Ţinem să precizăm că societatea noastră are o vastă experienţă în accesarea de fonduri europene, ducând la îndeplinire, cu succes, peste 30 de proiecte care s-au bucurat de astfel de finanţări, toate dovedindu-se, la final, investiţii de succes şi transformând Arsat Industrie Pecica în exemplu de bune practici la nivelul României, dar şi al Uniunii Europene.

    Toate achizițiile realizate de către Arsat Industrie pentru acest proiect au fost achitate în proporție de 100% de către beneficiar din surse proprii și credite bancare. Arsat nu a beneficiat de niciun fel de avans din fonduri europene, iar decontările se fac după verificarea cererilor de rambursare de către Finanțator.

    Stăm la dispoziția organelor de cercetare pentru lămurirea aspectelor ce ne sunt imputate și ne vom canaliza energia, în perioada imediat următoare, pentru a ne dovedi nevinovăția. Suntem convinși că și acest proiect a fost realizat cu respectarea cerințelor impuse de lege şi de practicile europene.

    Nicio secundă intenția noastră nu a fost să accesăm fonduri necuvenite. Conducerea Arsat Industrie este convinsă că, la finalul cercetării, lucrurile vor reveni pe făgașul normal și că investiţiile companiei vor putea fi derulate pe mai departe fără a plana asupra lor suspiciuni de fraudă.

    Arsat Industrie este o societate 100% românească, inovativă, înfiinţată în anul 1991, care numără la această oră sute de angajaţi și care şi-a clădit afacerile cu respect faţă de lege. Este cel mai mare exportator în domeniul aerospațial din Regiunea de Vest a României, Grupul Arsat realizând exporturi de peste 200 milioane de dolari”, au transmis reprezentanții companiei.

    2 1

     

    Citește aici: Parchetul European a ridicat peste 112.000 de euro în urma percheziţiilor de la Arsat

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Sper sa fie astfel; stim cat este de dificil si implica multa birocratie accesarea fondurilor si implementarea proiectelor!
      Din cate inteleg aceeasi firma se ocupa si de refacerea complexului hotelier Parc.
      Si eram multumiti ca in sfarsit zona aceea importanta din centrul istoric al orasului – devenit maidan dupa 30 de ani de la Revolutie – va reveni la civilizatie!
      Ce ciudat functioneaza controalele si investigatiile…risipa, investitiile ratate, investitiile supraevaluate realizate din bani publici la nivel local, disparitia spatiilor din patrimoniul public prin diverse stratageme etc. sunt trecute cu vederea iar conducatorii institutiilor adtive remunerati cu salarii peste masura de generoase! Iar aceasta firma privata – nu stiu daca se face vinovata sau nu – este blocata sa-si continue investitia, este aruncata in dizgratie publica inainte de verdict.
      Oprirea lucrarilor la cele doua corpuri ale fostului hotel Parc vor acumula costuri si pierderi care puteau fi evitate si pentru economia orasului toata aceasta “cauza” reprezinta o pedeapsa…pacat!

      +11 voturi
      +1
      -1
    2. Cand vom ajunge noi la conducere va asiguram ca astfel de insitutii ca EPPO nu vor mai exista in tara noastra. Asa cum nu exista in nici o tara de langa noi. Vezi Ungaria, Polonia, etc. Doar in Romania in loc sas aducem bani in tara, ne dam peste cap sa ii trimitem inapoi la Bruxelles, si astfel sa punem economia Romaneasca pe butuci! Fara investitori romani aceasta tara este sclava occidentului, asa cum suntem deja in mare masura!!!!

      +4 voturi
      +1
      -1
    3. „Trotineta din nori” – de E. Nola

      „Vom ajunge la realizarea unui scooter la zece minute şi cam 50.000 de unităţi pe an.” Ha Ha HA (Typ Iohannis)
      „Sub brandul Scooterson se dezvoltă şi alte produse. ……. Toate acestea le vom produce în fabrica noastră de la Pecica,
      unde până în februarie anul viitor vom angaja 200 de persoane. Aici se vor naşte alte şi alte produse”
      a declarat Andrei Ghinea, directorul executiv Arsat Industry.


      8 octombrie 2015 – Opinii – Recomandările editorilor – de E. Nola
      https://specialarad.ro/enola-day-trotineta-din-nori/

      dar merită citite și comentariile

      +3 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    8 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.