Parada costumelor din materiale reciclabile, la Grădinița Piticot din Arad





Comunicat. La Grădinița Piticot Arad a avut loc activitatea educațională „Parada costumelor din materiale reciclabile” din cadrul Programului Național „Săptămâna verde”.
„Preșcolarii ecologiști au defilat pe podium și au avut ocazia să prezinte costumații confecționate exclusiv din materiale reciclabile. Astfel, copiii împreună cu educatoarele și părinții au realizat costume deosebite, ingenioase din: carton, hârtie, plastic, nylon, ziare. Cei mici au învățat despre ecologie, reciclare, refolosire, dar mai ales, despre importanța păstrării unui mediu curat și sănătos, atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare”, a precizat doamna prof. Mîț Adriana Mihaela, director al Grădiniței cu program prelungit „Piticot” Arad.
Activitatea educativă s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad – reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad fiind doamna prof. Tipei Mariana inspector școlar pentru educație timpurie și doamna prof. Moler Camelia inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad reprezentată de doamna director adjunct Stan Simona Lucia, respectiv doamna Cărăbaș Ioana – reprezentant al asociației și Gospodărirea Comunală Arad reprezentată prin domnul director Mariș Florin.
Prin sprijinul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad, preșcolarii au fost recompensați și răsplătiți pentru frumoasele costume realizate din materiale reciclabile pe care le-au confecționat cu entuziasm.
Activitatea educativă „Parada costumelor din materiale reciclabile” face parte și din cadrul Proiectului Național „Educație pentru Valori” (EPV) – „Joc, respect și bucurie”, coordonată la nivelul județului Arad de doamna inspector școlar pentru educație timpurie prof. Tipei Mariana, care urmărește educarea și sprijinirea dezvoltării personale și profesionale a unor copii fericiți, autonomi și sănătoși, cu un nivel ridicat al abilităților sociale, morale, precum și formarea unor comportamente și atitudini pozitive, dezirabile, în acord cu normele societății în care trăim, față de educație și natură.
Comentariile portalului
Pensionare la 45 de ani, cadre angajate din surse externe, foarte slab pregatite, examene psihologice de mantuiala si rezultatele apar saptamanal la televizor. Nu exista saptamana sa nu aflam de un (...)
Asa, ca punct de pornire intr-o astfel de dezbatere as fi prezentat “excelentele” aflate in conducere din institutiile aradene! Unde si cand au urmat studiile universitare, unde si sub indrumatea (...)
:)