miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bibarț, avertizare la adresa ADI Deșeuri: „Dacă nu se mișcă din timp cu un contract cadru cât mai bun, voi propune retragerea municipiului din această Asociație!”

  de Raluca Medeleanu | 18 decembrie 2021, 9:36 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Anul viitor va ajunge la final contractul pe care îl are Municipiul Arad cu firma Salubritate Deva SA pentru serviciul de salubrizare stradală și deszăpezire, astfel că Primăria s-a apucat să pregătească documentele în vederea pornirii licitației prin care să fie din nou desemnată o firmă pentru aceste servicii.

  Salubritate Deva a câștigat licitația pentru serviciul de salubrizare stradală și deszăpezire a Municipiului Arad în vara anului 2018, după ce expirase contractul cu Polaris M Holding, firma hunedoreană semnând în acest sens un contract cadru pe o perioadă de 4 ani. Acum, această perioadă se aproprie de final, astfel că în ședința de Consiliu Local Municipal de vineri, 17 decembrie, a fost votată documentația de atribuire și formatul contractului cadru (tot pe o perioadă de 4 ani) care va fi semnat de o firmă care va câștiga următoarea licitație pe care trebuie să o pornească Primăria. Aceasta, potrivit contractului cadru, se va ocupa de măturatul, spălatul, stropirea și întreținerea căilor publice, respectiv de deszăpezire în Municipiul Arad, de curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț.

  Pe această cale, primarul Călin Bibarț a ținut să atragă atenția și asupra contractului pentru serviciul de salubrizare pe care îl are la ora actuală firma Retim, pentru ridicarea gunoiul menajer de la asociațiile de proprietari și de la firmele din municipiu. Dat fiind faptul că data trecută, în perioada până când și-a intrat în drepturi Retim, s-a produs o adevărată debandadă, orașul fiind înghițit de gunoaie, din cauza în mare parte a diferitelor încurcături birocratice, primarul a ținut să atragă atenția pe această cale că ADI Deșeuri, asociația care este propriu-zis responsabilă de gestionarea serviciului de salubrizare la nivelul județului și, implicit, al municipiului, trebuie să se asigure că va întocmi toate documentele necesare la timp, pentru a nu se mai produce astfel de situații critice pe viitor.

  „Am încercat să ne mișcăm cât mai din timp, fiind convinși că va fi o bătălie pe un astfel de contract. Expiră contractul cadru și vom avea nevoie de un alt contract cadru. Profit de ocazie să transmit public un semnal către ADI Deșeuri că și acolo, dacă nu mă înșel în 2023 expiră contractul de concesiune pentru operatorul de salubrizare a cetățenilor și persoanelor fizice și juridice. Dacă nu se mișcă din timp și nu vin să găsim – pentru că Primăria Arad e parte importantă a acestui proiect – un contract cadru cât mai bun pentru cetățean, îi anunț de acum că voi veni în fața consilierilor cu propunerea de retragere a municipiului din această Asociație și încheierea unui contract direct de către municipalitate cu operator de salubritate. Eu personal nu vreau să mai trec prin momentele pe care le-am trecut în urmă cu câțiva ani, când întregul oraș era în gunoi și de acolo se ridica din umeri. Am făcut această precizare astăzi, că mai este încă un an și ceva, dar nu putem sta până atunci și dacă, Doamne ferește, se întâmplă, voi veni în fața dumneavoastră cu această propunere. Nu îmi doresc, sunt responsabil, am înțeles conceptul european, dar nici nu o să lăsăm Aradul în gunoaie că unii se tot joacă de-a foile într-un caiet de sarcini și nu vin odată cu o formă finală. Și acolo sigur vor fi contestații, se vor lupta firmele între ele, cine știe cât durează… îl dorim cât mai rapid, cât mai clar și cât mai bun pentru cetățeni”, a spus Călin Bibarț.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.