duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pamflet: Sergiu Bălceanu, validat de PNB pentru primăria Aradului, dar va candida Bîlcea

  de Mihai Todoca | 9 martie 2020, 3:34 PM | Pamflet

  2

  Sergiu Bîlci-Bîlci-Bălceanu pe scena teatrului... jucând un rol, înaintea rolului cel mai mare

  Am pus din start, capul locului și iezact din titlu că e un pamflet ca să nu aducem o odă clickbait-ului. Eram la redacție cu ochii-n titlurile naționale și cu mâna pe ciornele noastre, când se primește mesajul: Bâlcea e validat de BNP. Eh, știam asta, demult, de mult timp bănuiam că jocurile mici de imagine ale lui Bibarț nu se vor concretiza în candidatura lui la fotoliul de primar și că ceea ce a croncănit în microfon Falcă la Sala Polivalentă, va deveni realitate. Se pune pe treabă colegul nostru Andrei să dea știrea. Una care nu e de breaking news, nu e de șoc și groază (aceste sentimente propagându-se doar în momentele în care mai tușea unul dintre noi, Tomas să te faci bine!), dar care este și în interesul oricărui arădean, nu de alta, dar să știe pe cine să stea cu ochii.

  Câteva zeci de minute mai târziu, cam 300 de grame de nervi că nu merge netu’  și un buton de publish mai târziu, știrea este și la noi pe site. I-am dat drumul în spațiul public și a generat câteva comentarii amuzante:

  Arpi : Doamne mulțam!
  Deja am chelit de la prea mult suspans.
   

  Laura: Șoc și groază. Nu mă așteptam.

  Și o poză de pe stadionul UTA care mai mult e de 18+, cam cât lunile de întârziere pentru finalizarea stadionului (ori 2).

  Trecem în revistă și pe tanti bucătăreasa care într-un adevărat avânt de sacrificiu, și-a pus borcanul de zucchini cu coronavirus primit de la nepoata din Italia, la pachet, și s-a îndreptat cu el direct în Guvern. Acolo s-a pornit deja o anchetă epidemiologică, iar mai jos vedem și noi știrea că „PNL a aprobat candidaturile pentru primării și CJ”. Dăm cu click-ulețul pe știre, deoarece curiozitatea ne mânca să vedem dacă la Oradea, Timișoara și Cluj au rămas aceiași pe care bănuiam și noi că vor rămâne. Ei, era vorba de Alianța Vestului și de aceea ne rodea curiozitatea. Dar nu am ajuns până acolo deoarece la Arad scria negru pe alb: Arad-Consiliul Județean – Iustin Cionga, Sergiu Bălceanu – primar.

  Acuma… pe tastatură litera „G” e destul de aproape de litera „C”, înțelegem eroarea, dar la Bîlcea… nu știm ce să suspectăm. Adică, noi am înțeles că pentru funcția de primar mai trebuie să schimbi una-alta, prin casă, prin viața socială, prin dulap, mai o haină nouă, mai o cravată verde, mai o gingașă făptură nouă, dar chiar numele?

  Ni se pare o măsură destul de exagerată. Și una care îi poate aduce mari deservicii…

  Bineînțeles, greșeala îi aparține unui coleg de-al nostru din presa națională pe care nu îl învinuim deloc că nu a auzit defel de Sergiu Bîlcea… înțelegeți ce doriți, noi am scris ce am văzut.

  Untitled 1

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.