Pakistanez cu permis de ședere grecesc fals, oprit la granița cu Ungaria

  de Special Arad | 1 November 2021, 11:14 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat un cetățean din Pakistan care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosind un permis de ședere grecesc fals.

  În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager în trenul care circulă pe relația București Nord – Viena, un bărbat care a prezentat la control, pe lângă paşaportul personal şi un permis de ședere având însemnele autorităţilor din Grecia.

  Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la documentul grecesc prezentat de către bărbat, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

  În urma verificărilor, aceștia au stabilit faptul că persoana în cauză este cetățean din Pakistan, în vârstă de 33 de ani, iar permisul de ședere grecesc l-a obţinut de la un conațional.

  În acest caz, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.