duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Migranţi din Siria, Turcia, Pakistan şi Afganistan depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni

  de Special Arad | 18 ianuarie 2022, 3:21 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat douăzeci și șapte de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

  În data de 17.01.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale textile pe ruta Turcia-Austria.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, nouăsprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, Siria, Turcia și Pakistan, solicitanţi de azil în România.

  Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand, județul Arad,în timpul executării misiunilor specifice, pe comunicația Chișineu Criș-Oradea, au descoperit ascunşi în compartimentul pentru marfă al unei autoutilitare înmatriculată în România și condusă de un cetățean român, opt cetățeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria.

  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.